Noul coronavirus închide cea mai mare școală din municipiul Buzău

După ce miercuri Direcția de Sănătate Publică (DSP) Buzău a raportat două noi cazuri de elevi confirmați cu COVID-19 la Colegiul Hasdeu și Școala nr. 5, vineri, reprezentanții celei mai mari școli generale din Buzău au anunțat că trec la scenariul roșu. Este vorba despre Școala nr. 11, din municipiu, unde au fost depistați pozitivi doi elevi și un cadru didactic.

Potrivit conducerii instituției, toate clasele vor trece la învățământul online. Directorul unității, Aurelian Poterașu, spune că au fost confirmați cu coronavirus doi elevi, unul de clasa I și unul de clasa a V-a, și un profesor de educației fizică.

Elevii nu ar fi luat virusul din școală, ci de la părinții lor. Unitatea de învățământ își va suspenda cursurile ”față în față” până pe 16 octombrie 2020.

Legea prevede că, atunci când sunt înregistrate trei cazuri, se trece la scenariul roșu. De aceea, s-a luat decizia în Consiliul de Administrație al școlii ca timp de două săptămâni toți elevii să învețe de acasă, în învățământul online.

DSP a dispus identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora, testarea contacților apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, cu firmă specializată.

 

 

Fii Reporter