duminică, 14 iulie, 2024

Zeci de polițiști și jandarmi buzoieni, pe urmele unui criminal evadat de la Ojasca

Zeci de polițiști și jandarmi buzoieni, pe urmele unui criminal evadat de la Ojasca

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii și jandarmii sunt în alertă, după ce un pacient extrem de periculos, acuzat de omor deosebit de grav, a evadat din spitalul de neuropsihiatrie și măsuri de siguranță de la Ojasca, județul Buzău.

Surse din spital spun că pacientul care a scăpat este un bucureştean de 53 de ani, care a fost internat după ce în 2008 şi-a omorât mama. Apelul la 112 a venit în jurul orei 13.00, la câteva minute după ce a fost constatată lipsa pacientului.

Echipe mixte de jandarmi şi poliţişti au organizat filtre pe principalele drumuri din zonă şi căutări atât în zonele greu accesibile, cât şi în localităţile în care pacientul ar fi putut ajunge pe jos.

IPJ Buzău a dat publicității semnalmentele fugarului: bărbat 53 de ani, fes negru, ras pe cap, îmbrăcat într-o bluză albă și pe deasupra o bluza de trening verde închis cu două dungi portocalii și pantaloni de culoare verde închis.

Poliţiştii efectuează investigații şi activităţi de căutare a bărbatului, acesta fiind dat în urmărire naţională. Persoanele care deţin informaţii utile anchetei, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze numărul de urgenţă 112.

Marian Trandaf este numele criminalului periculos, care a fost internat în oscpiciu după ce i-a crpăpat capul mamei sale cu un ciocan.

”A fost frumos să-mi omor mama!”, asta spus criminalul după ce i-a crăpat capul femeii cu un ciocan și apoi i-a tăiat gâtul în somn.

În fața anchetatorilor, Marian Trandaf a descris apoi cu calm totul. ”Vreau să fiu asasin în serie. M-am pregătit cu o săptămână înainte. Atunci am auzit voci care mi-au zis s-o omor pe mama, să o scap de grijile bătrâneții. Mama trebuia sacrificată. Vocile mi-au spus să omor pe cineva apropiat și așa am făcut. I-am crăpat capul, i-am tăiat gâtul și am pus uneltele pline de sânge pe un prosop”, scria ucigașul în declarație.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.