Turiștii sunt așteptați la Sărbătoarea cârnaților de Pleșcoi, în acest weekend, la Berca

Ajunsă la cea de-a opta ediție, sărbătoarea „Cârnaților de Pleșcoi” este deja un brand culinar al Buzăului, având în vedere aprecierea de care s-a bucurat. Festivalul va avea loc pe esplanada pensiunii „Casa Matei”, din Berca, în perioada 3-4 octombrie.

Ca element de noutate, anul acesta vor participa doar producători autorizați de cârnați de Pleșcoi, gem, brânzeturi, vin și țuică, alături de meșteșugari și de pensiuni ANTREC.
 
Festivalul își propune să promoveze imaginea Văii Buzăului cu tot ceea ce are aceasta mai bun: peisaje mirifice, gastronomie, tradiție și cultură. La eveniment vor fi invitați artiști buzoieni, interpreți de muzică populară și formații de dansuri.
 
În plus, organizatorii au pregătit o demonstrație de gătit la ceaun cu degustare, unde carnea de oaie va fi la loc de cinste. În plus, concursul „Miss Oița” va alege cele mai frumoase exemplare aduse de crescătorii de oi din zonă. Festivalul va fi „condimentat” cu caricaturi realizate de Costel Pătrășcan si Leonte Năstase, iar Florin Rotaru va servi „Umor la rotisor” din volumul său de epigrame.
 
Fii Reporter
DISTRIBUIȚI