luni, 4 martie, 2024

Turiști blocați în Munții Buzăului, pe traseul către Lacul Vulturilor

Turiști blocați în Munții Buzăului, pe traseul către Lacul Vulturilor

Facebook
Twitter
Email

Doi turiști din București și copilul lor au rămas blocați într-o zonă izolată din Munții Siriului, după ce autoturismul lor s-a împotmolit în noroi. Cei trei au fost salvați aproape de miezul nopții, de jandarmii.

În urma unui apel 112 primit duminică seara, prin care o persoană din București a sesizat faptul că trei persoane, pe care le cunoștea, au mers către Lacul Vulturilor cu autoturismului și au rămas blocate în traseu, în zonă s-a deplasat o echipă de căutare compusă din trei jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu, doi politiști și primarul comunei Siriu.

Deși deplasarea echipei de intervenție a fost una dificilă, pe fondul traseului afectat de condițiile meteo din ultimele zile, cele trei persoane, doi adulți și un minor, au fost depistate în jurul orei 00.00, iar în contextul în care autoturismul lor nu a putut fi deblocat din noroi, au fost transportate în Siriu cu o autospecială.

“Pe aceasta cale, date fiind condițiile meteo din ultimele zile, precum și prognozele anunțate, recomandăm turiștilor să se documenteze temeinic în ceea ce privește traseele montane ce urmează a fi parcurse, să evite zonele semnalate cu riscuri și să programeze excursiile astfel încât să evite deplasarea după lăsarea întunericului.”, transmit reprezentanții IJJ Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.