Trei oameni au murit, de la începutul lunii decembrie, în incendii izbucnite de la sobe stricate sau coșuri neîngrijite

Două incendii izbucnite, luni seară, pe raza județului Buzău, s-au soldat cu un mort și un rănit. În ambele cazuri, flăcările au pornit de la sobe stricate sau coșuri necurățate. Trei persoane și-au pierdut viața în incendii produse de la începutul perioadei reci, în județul Buzău.

Luni seară, pompierii de la ISU Buzău au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu declanșat la o locuință din comuna Ziduri. Pentru că evenimentul a fost anunțat foarte târziu, la 112, în momentul în care echipajele de pompieri au sosit la fața locului focul se manifesta cu violență, cuprinzând întreaga casă.

Pompierii care au sosit la intervenție cu două autospeciale cu apă și spumă au pătruns cât de repede au putut în casa cuprinsă de flăcări pentru a salva o persoană rămasă în interior. Efortul lor a fost însă în zadar, persoana din interior fiind găsită fără suflare. Este vorba despre proprietarul casei, un bărbat de 57 de ani, care locuia singur.

Cu mai puțin de o oră înainte, pompierii buzoieni interveniseră pentru lichidarea unui alt incendiu izbucnit la o casă din satul Pleșești, comuna Podgoria. Echipajele ISU au scos din flăcări o persoană rămasă captivă în interior. Victima s-a ales cu arsuri pe membrele inferioare și a fost transportată de SMURD la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

În ambele evenimente, defecțiunile la sistemele de încălzire au fost cauza incendiului. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, de la începutul lunii decembrie, trei pesoane și-au pierdut viața din cauza incendiilor pornite de le sobe stricate sau hornuri neîngrijite. Primele două tragedii s-au produs la Năeni și Ulmeni.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI