sâmbătă, 18 mai, 2024

Trei copii din Buzău au furat o maşină și s-au plimbat cu ea prin oraş. Au fost prinși a doua zi, când încercau să repete isprava

Trei copii din Buzău au furat o maşină și s-au plimbat cu ea prin oraş. Au fost prinși a doua zi, când încercau să repete isprava

Facebook
Twitter
Email

Trei minori din Buzău vor fi cercetaţi penal după ce joi seară au furat o maşină din faţa unui bloc din cartierul Broşteni, pe care au condus-o pe străzile din oraş. Cei trei copii au fost prinşi de poliţişti vineri seară în timp ce încercau să repete isprava. Adolescenţii au încercat din nou să fure maşina, vineri seară, în jurul orei 22, dar au fost observaţi de proprietar. După ce bărbatul a sunat la 112 pentru a semnala prezenţa minorilor în maşina sa, la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie. Suspecţii au fost prinşi chiar în maşină. Suspecţii sunt trei minori, dintre care doi în vârstă de 15 ani şi unul de 13 ani, care au fost reţinuţi şi conduşi la sediul Poliţiei Municipale.

Din cercetările efectuate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, a rezultat că în noaptea de 28 spre 29 august, cei trei, împreună cu sora unuia dintre adolescenţi şi cu un alt minor, au sustras un autoturism pe care proprietarul îl parcase în cartierul Broşteni, în spatele blocului în care locuieşte. Maşina fusese lăsată neîncuiată şi cu cheile în interior. După ce s-au „plimbat” prin cartier, minorii au parcat autoturismul în faţa unui alt bloc, apoi au îndepărtat plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi au lăsat în interior – pe bord, respectiv la lunetă – plăcuţele cu numărul de înmatriculare sustrase de la un alt autoturism găsit în zonă.

Autovehiculul furat a fost încuiat, iar cheia a rămas în posesia unuia dintre adolescenţii în vârstă de 15 ani, care fusese şi „conducătorul auto”.

Furtul autovehiculului a fost înregistrat iniţial în evidenţe cu autori necunoscuţi. Vineri noapte, cei patru băieţi au revenit în cartierul Broşteni, cu un intenţia de a se „plimba” din nou cu autoturismul sustras, dar au fost surprinşi de proprietar imediat după ce au pornit motorul. Cel de-al patrulea minor a reuşit să fugă.

Poliţiştii le-au întocmit dosar penal pentru furt calificat şi tentativă la furt calificat, adolescentul care a condus autoturismul fiind cercetat şi pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.