Trei constănțeni au fos reținuți după ce au cumpărat sute de tone de grâu fără să-l mai plătească

Sub calităţi şi identităţi false, trei constănţeni cu vârste cuprinse între 32 şi 52 de ani au cumpărat peste 300 de tone de cereale de la o societate din Buzău, fără să achite contravaloarea, de peste 200.000 de lei. Aceștia au fost reţinuţi de poliţiştii din Buzău, pentru înşelăciune, în urma a 9 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Constanţa.

Joi, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu cei de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa au efectuat 9 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Constanţa, la persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune în domeniul comercializării de produse cerealiere.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor facturi, contracte, tichete de cântar, avize de însoţire a mărfii – contracte de creditare, bilete la ordin şi telefoane mobile.

La finalizarea acţiunii, în baza mandatelor de aducere emise, persoanele implicate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în vederea audierii, trei constănţeni cu vârste cuprinse între 32 şi 52 de ani fiind reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore.

Acţiunile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în activităţi fiind angrenați și poliţiştii de la Serviciile pentru Acţiuni Speciale Buzău şi Constanţa.

Poliţiştii buzoieni au demarat documentarea activităţii infracţionale a unui grup de şase persoane cu domiciliile pe raza judeţelor Constanţa şi Brăila, din cursul lunii august 2019, când trei dintre aceştia, prin folosirea unor calităţi şi identităţi false, au indus şi menţinut în eroare un agent economic din judeţul Buzău cu ocazia încheierii şi derulării unui contract privind livrarea unei cantităţi de peste 300 tone cereale, prejudiciul fiind de aproximativ 250.000 de lei.

Fii Reporter