Trei artere rutiere din Buzău vor fi modernizate cu bani europeni. Vor avea benzi dedicate transportului public și piste pentru bicicliști

Cu un buget de peste 18 milioane de euro, autoritățile din Buzău vor transforma trei artere mari ale municipiului în străzi la standarde europene. Lucrările de execuție ar putea demara până la toamnă. Vor intra în modernizare Bulevardul Unirii, strada Transilvaniei și Bulevardul Industriilor.

Primarul Constantin Toma și Luminița Mihailov, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională „Sud- Est”, au semnat contractul prin care trei mari artere ale orașului, Bulevardul Unirii, Strada Transilvaniei și Bulevardul Industriilor vor fi modernizate cu fonduri europene.

„Contractul prevede reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea de piste pentru bicicliști și reabilitarea trotuarelor, pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău”, a declarat primarul Constantin Toma.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor trei artere este de 18,3 milioane de euro. Primăria Buzău va contribui la proiect cu un procent de 2 la sută din valoarea totală a investiției. Edilul Constantin Toma speră ca lucrările să înceapă cel târziu la toamnă.

Responsabilii Primăriei Buzău anunță că pregătesc și alte proiecte de modernizare a infrastructurii în municipiu, cu fonduri europene.

Fii Reporter