Transporturi ilegale de lemne, interceptate de polițiști și jandarmi

Polițiștii și jandarmii descoperă din ce în ce mai frecvent transporturi ilegale de lemne. În ciuda sancțiunilor care pot ajunge până la confiscarea vehiculelor folosite la infracțiune, șoferii nici nu se mai feresc atunci când transportă lemne fără documente de proveniență.

Jandarmii montani din cadrul Postului Nehoiu au identificat pe raza oraşului, în timpul executării serviciului de marți, o autoutilitară încărcată cu material lemnos. Autovehicului staţiona pe marginea părţii carosabile, în faţa unui depozit de profil, lucru care a atras atenţia jandarmilor.

După verificările făcute, a rezultat că șoferul, din Buzău, transporta 2,38 m.c. cherestea fără documentele de proveniență legală. Cantitatea de 2,38 m.c. a fost predată lucrătorului silvic din cadrul Ocolului Silvic Gura Teghii, iar şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 lei.

Tot marți, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraş Pogoanele şi al Postului de Poliţie Comunal Scutelnici, în timp ce desfăşurau activităţi pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au oprit în trafic un conducător auto în vârstă de 35 de ani, la volanul unei autoutilitare care transporta peste 5 m.c. material lemnos de esenţă răşinoase, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

Fii Reporter