joi, 22 februarie, 2024

Trans Bus cumpără încă 24 de autobuze, model Mercedes Citaro

Trans Bus cumpără încă 24 de autobuze, model Mercedes Citaro

Facebook
Twitter
Email

Încă 24 de autobuze aproape noi vor ajunge până la sfârșitul acestei luni în curtea Trans Bus. Autobuzele au fost achiziţionate prin licitaţie, iar costul unuia ajunge la 33.000 de euro. Primele cinci autobuze vor sosi chiar în această săptămână, urmând ca altele 19 să ajungă la Buzău până la finele lunii iulie.

Autovehiculele marca Mercedes Citaro sunt lungi de 12 metri, sunt fabricate în 2007 și se încadrează la standardul de poluare Euro5. Autobuzele recent cumpărate beneficiază de dotări moderne, precum aer condiţionat, facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi şi panouri electronice de informare.

Achiziţionarea noilor autobuze, spune conducerea Trans Bus, va asigura o frecvenţă sporită, mai ales în contextul retragerii microbuzelor de pe traseele municipiului. Se lucrează la conceperea unui grafic nou, astfel încât la orele de vârf numărul maşinilor de pe traseu să fie suplimentat.

Odată sosite la Buzău, autobuzele vor trece printr-un proces de verificare tehnică, înainte de înmatriculare. Abia apoi vor circula pe străzile municipiului. Noile autovehicule ce vor completa flota Trans Bus au fost achiziţionate prin licitaţie SEAP şi costă 33.000 de euro bucata.

Mercedes Citaro este cel de-al patrulea model de autobuz care intră în dotarea Trans Bus Buzău, după vechile BMC-uri, VDL Ambassador și articulatele Van Hool.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.