vineri, 23 februarie, 2024

Traian Băsescu, invitat la nunta unui fiu de „baron local“: fostul şef al CJ Buzău, Victor Mocanu, a fost din nou socru mare

Traian Băsescu, invitat la nunta unui fiu de „baron local“: fostul şef al CJ Buzău, Victor Mocanu, a fost din nou socru mare

Facebook
Twitter
Email

Fostul şef al Consiliului Judeţean Buzău Victor Mocanu a fost din nou socru mare. Fiul său, Adrian (35 de ani), deputat PMP, s-a căsătorit cu medicul Gina Tatu, fost candidat al „popularilor” buzoieni la alegerile parlamentare. Printre cei peste 400 de invitaţi s-au aflat fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi fostul primar de la Sectorul 5, Marian Vanghelie.

Familia Mocanu a bifat, în weekend, un dublu eveniment, pentru că în ziua în care şi-au unit destinele Gina şi Adrian Mocanu şi-au botezat şi copilul, Adela-Giulia.

Naşi au fost familia omului de afaceri Marius Gaga, fost şef al Administraţiei Finanţelor Publice Bucureşti şi fost şef al Corpului de Control al ANAF, acum investitor în imobiliare în zona Capitalei.

La petrecerea de după slujbele de cununie şi botez, susţinute de părintele Constantin Căţoi, actual director al Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, la biserica din lemn din curtea Arhiepiscopiei, au participat figuri cunoscute ale politicii naţionale şi locale.

vlcsnap-error043

Între ele, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, însoţit de Maria Băsescu, fostul primar de la Sectorul 5, Marian Vanghelie, sosit la braţ cu Oana Mizil, deputaţii populari Eugen Tomac, Corneliu Bichineţ şi Robert Turcescu, senatorul PMP de Buzău, Dorin Bădulescu, consilierii locali şi municipali actuali şi foşti şefi de deconcentrate, foşti parlamentari precum ex-senatorul UNPR Constantin Popa, oameni de afaceri şi multe rude.

vlcsnap-error900

Lui Traian Băsescu i s-a cântat „La mulţi ani!”

Traian Băsescu a fost persoana cea mai căutată cu privirea de către mesenii prezenţi la petrecere. Fostul preşedinte şi soţia sa au fost primiţi de miri la uşă şi apoi conduşi la masă, unde au stat alături de actualii parlamentari PMP, prezenţi la eveniment.

La miezul nopţii, orchestra şi întreaga adunare i-au cântat „Mulţi ani trăiască!”, pentru că sâmbătă fostul preşedinte a împlinit 66 de ani. Ca de fiecare dată, Traian Băsescu a fost în mijlocul atenţiei şi a dansat împreună cu soţia sa.

vlcsnap-error923

Adrian Mocanu a ajuns în Parlamentul României în 2008, când nici nu împlinise 26 de ani, înregistrând recordul absolut al tinereţii printre parlamentari. În 2016, a intrat în parlament pe listele PMP, ştiută fiind legătura baronului Victor Mocanu cu preşedintele Traian Băsescu, de pe vremea când acesta era fruntaş în rândul filialei PD-L Buzău.

Adrian Mocanu, fiul fostului şef al Consiliului Judeţean Buzău, a avut o nuntă mult mai impozantă în urmă cu doar şase ani. Atunci, tatăl lui, baronul Victor Mocanu, i-a organizat cea mai mare nuntă din Buzău cu fiica unui important om de afaceri, Gheorghe Doloiu, supranumit regele retrocedarilor din judetul Buzău.

La nunta din 2011, au participat peste 1.200 de invitaţi, printre care s-au numărat preşedintele PSD, Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Robert Negoiţă, Marian Vanghelie şi Adrian Năstase.

Socrul mare, Victor Mocanu, deţine potrivit declaraţiei de avere patru terenuri, două agricole, unul forestier şi unul intravilan. Terenul intravilan, cu o suprafaţă de 0,19 hectare, aflat în Smeeni, a fost cumpărat în 1998 şi este deţinut de Victor Mocanu împreună cu soţia.

Un alt teren agricol din Smeeni, cu o suprafaţă de 6,42 de hectare, i-a fost donat, lui şi soţiei, în 2004. Celelalte două terenuri (în suprafaţă de 10 hectare şi 1,5 hectare) au fost moştenite în 1992 şi în 2004, doar cel mai mic fiind numai pe numele fostului şef al CJ Buzău.

La capitolul „Clădiri”, Victor Mocanu deţine două apartamente. Primul, cu o suprafaţă de 65 mp., se află în Bucureşti şi l-a fost cumpărat în 1996 împreună cu soţia. Cel de-al doilea apartament, de 120 mp., este în Zărneşti şi a fost moştenit în 2005.

În declaraţia de avere mai sunt menţionate diverse bijuterii achiziţionate în perioada 1975- 2009, cu o valoare totală de 7.000 de Euro şi venituri din activităţi agricole de 60.000 de lei pe an. Victor Mocanu mai deţine mai multe active financiare.

Fiul, Adrian Mocanu, are două terenuri agricole, două apartamente şi două tractoare. Unul dintre terenuri, în suprafaţă de 5 hectare, se află în Smeeni (Buzău) şi a fost cumpărat în 2004. Celălalt teren, de 41 de hectare, se află în localitatea Brădeanu din acelaşi judeţ şi a fost cumpărat în perioada 2004- 2008.

Deputatul PMP, Adrian Mocanu, deţine trei apartamente în Buzău: unul de 93 de metri pătraţi, cumpărat în 2006 şi două de câte 100 de metri pătraţi, achiziţionate în intervalul 2006- 2007. Apartamentul achiziţionat în 2006 s-a făcut printr-un credit ipotecar în valoare de 28.500 de Euro. Adrian Mocanu nu deţine maşini, ci doar două tractoare achiziţionate în perioada 2003- 2004.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.