duminică, 10 decembrie, 2023

Trai în Buzău, mai rău ca la ţară. Cât de mult a urâţit corupţia oraşul

Trai în Buzău, mai rău ca la ţară. Cât de mult a urâţit corupţia oraşul

Facebook
Twitter
Email

În timp ce Buzăul se zbate în mizerie, cu oameni săraci şi infrastructură precară, mai-marii primăriei au suţinut în ultimii zece ani că bugetul local nu are posibilitatea să sustină investiţii de amploare în niciun domeniu. Pentru marea asflatare anunţată cu surle şi trâmbiţe în urmă cu şase ani Primăria Buzău a tot încercat să împrumute banii de la BERD în loc să acceseze fonduri europene cum s-a întâmplat în alte oraşe civilizate.

„Specialiştii” din Palatul Comunal au redactat încă din 2008 proiectul modernizării a o treime din străzile municipiului dar studiul de fezabilitate indica investiţii de aproape 30 de milioane de euro, bani pe care insituţia a susţinut că nu-i are.

În timp ce marii afacerişti cu conexiuni politice la vârful primăriei se lăfăiau în banii pe care ar fi trebuit sa-i dea municipalitatii sub forma de impozite sau amenzi, prostimea îşi achita an de an dările către stat. Contribuabilii corecţi primeau în schimb replici acide de la funcţionari nervoşi, trotuare pline de gropi şi străzi pline de câini vagabonzi iar afaceriştii şmenari primeau cam tot ce le dorea inima.

În 2015 Buzăul nu are un plan urbanistic general iar clădirile sunt izolate şi vopsite după cum a tăiat capul pe fiecare. Străzile au fost transformate în parcări iar circulaţia se desfăşoară după ureche pe drumurile care au devenit cu sens unic peste noapte.În schimb în luna noiembrie 2015 se plantează flori la greu aproape în toate cartierele că deh… vine iarna…

Cam aşa merg treburile la Buzău. Cei cu dare de mână, care aruncă cu şpăgi la secţia de urbanism a primăriei, au reuşit să sluţească Buzăul într-un mod de neimaginat până acum. Au construit pe domeniul public căsoaie pe care le-au transformat în magazine, au transformat blocuri în dughene, au ridicat garaje pe locurile de joacă pentru copii.

Ce s-ar fi facut cu sumele de milioane de lei care trebuiau încasate de la afaceriştii scutiţi ilegal? Asfaltări de străzi în care buzoienii îşi rup zilnic maşinile, consolidări de cladiri publice, construcţia de locuinţe sociale şi multe alte lucruri fumoase pe care buzoienii le admiră când se plimbă în vacanţe în alte oraşe.

CITEȘTE ȘI: A apărut lista abonaților la pomana grupului infracțional din Direcția Economică Buzău

VIDEO Ce dezastru a făcut corupţia la Buzău. Cartiere de la periferia civilizaţiei                    

 

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.