Tragedie în familia unei cântărețe. Doinița Ioniță, câștigătoarea Next Star, are nevoie de bani pentru a-și aduce acasă tatăl mort în Franța

Tatăl Doiniței Ioniță, copila din Râmnicu Sărat care face senzație cu vocea ei la concursurile de talente, a murit pe un șantier din Franța iar familia nu are cu ce să-i aducă trupul acasă. Era singurul întreținător al familiei, după ce mama s-a lăsat de serviciu pentru a se ocupa de carierea micuței cântărețe.

Gică Ioniță (49 de ani) a murit în timp ce lucra în construcții, la ridicarea unei case, în localitatea Nanterre-ville, de lângă Paris. Luni, după orele prânzului, pe o căldură năucitoare, buzoianul a făcut un infarct după ce a făcut efort peste măsură apoi a băut un pahar cu suc scos de la frigider. În următoarele 30 de minute, a mai suferit un infarct, apoi a decedat în ambulanța care îl transporta la spital.

”Luni, pe la ora 13.00, a sunat acasă și ne-a întrebat dacă suntem bine, apoi ne-a zis să avem grijă cu căldura, de parcă a simțit ceva. Am înțeles cu după aceea a tras de o grindă de beton, iar la scurt timp proprietarul unde lucra i-a dat o cola rece, după care a căzut din picioare. Proprietaru a aruncat apă peste el, a sunat la ambulanță, dar nu -sa mai putut face nimic”, ne-a spus Lucica Marcu, soția victimei.

Tatăl a trei fete, cea mai mică fiind Doinița, Gică Ioniță zace de patru zile fără suflare în morga unui spital din Franța. Familiei îi trebuie cel puțin 3.000 de euro pentru a achita unei firme de pompe funebre aducerea în țară a sicriului. ”Am vorbit cu fiica cea mare care este cu ginerele meu acolo și fac toate formalitățile pentru a aduce sicriul acasă și am aflat că numai pentru firma de pompe funebre trebuie să achităm 2.850 de euro să-l aducă direct în poartă. La spital mai sunt niște costuri pentru resuscitare, autospie, pentru că luca la negru și nu avea asigurare de sănătate. Avem strânși doar jumătate din acești bani, pentru că ne-au ajutat oameni de bine din Franța”, ne-a declarat soția bărbatului mort la muncă, în Franța.

Gică Ioniță era susținătorul financiar al familiei și al carierei în muzică a Doiniței Ioniță, fata de 14 ani care în ultima perioadă a impresionat o țară întreagă cu vocea ei, la festivaluri și concursuri de talente.

”Vei rămâne veșnic în inima mea, tăticule”, a scris Doinița pe Facebook, copila fiind extrem de afectată de moartea tatălui ei. Râmniceanca a câștigat trofeele unor festivaluuri precum ”Mihaela Runceanu”, a fost câștigătoarea ”Next Star” din 2015 iar anul acesta a ajuns în semifinala emisiunii ”Românii au talent”.

Fii Reporter