sâmbătă, 15 iunie, 2024

Tragedie în Buzău: o femeie a murit, iar fiica ei se află în stare gravă, după un incendiu

Tragedie în Buzău: o femeie a murit, iar fiica ei se află în stare gravă, după un incendiu

Facebook
Twitter
Email

O femeie în vârstă de 95 de ani din municipiul Buzău şi-a pierdut viaţa şi o alta de 65 de ani a fost resuscitată şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), în urma unui incendiu izbucnit în noaptea de luni spre marţi într-un apartament.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, echipajele au fost solicitate să intervină în cartierul Broşteni din municipiul Buzău în jurul orei 01,00.
În momentul în care au ajuns la faţa locului, în apartamentul aflat la etajul trei, pompierii au descoperit o femeie de 95 de ani carbonizată şi o alta, fiica persoanei decedate, în vârstă de 65 de ani, care se afla în stop cardio-respirator în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Încă nu se știe ce a generat incendiul, însă vecinii cred că totul a pornit de la o candelă lăsată aprinsă pentru bătrână. Cert este că, la pătrunderea pompierilor în locuință, nonagenara era deja decedată, în timp ce fiica ei se afla în stop cardio-respirator.

Echipajul SMURD a procedat la manevre de resuscitare, iar femeia a fost ulterior stabilizată şi transportată de urgenţă la spital. Potrivit ISU Buzău, intervenţia s-a desfăşurat pe durata a două ore. La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autoscară, un autoturism de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

Din cauza fumului care inundase casa scării, mai mulți locatari ai blocului I1 B și-au părăsit locuințele până la venirea pompierilor. În jurul orei 02:30, situația a revenit la normal.

”Nu a fost necesară evacuarea persoanelor din bloc, ca urmare a faptului că focul a cuprins canapeaua pe care se aflau cele două femei şi ardea mocnit doar în încăpere”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduţ Pârvu.

Locatarii au sesizat pompierii abia după ce au simţit miros de fum în sistemul de aerisire. Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unei candele aprinse, care a fost lăsată nesupravegheată. Medicii de la SJU Buzău sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire în cazul femeii de 65 de ani. Se află în stare critică şi este intubată.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.