miercuri, 12 iunie, 2024

Traficul pe DN 10, îngreunat la Sita Buzăului de un molid rupt de vânt

Traficul pe DN 10, îngreunat la Sita Buzăului de un molid rupt de vânt

Facebook
Twitter
Email

Ninge abundent în zona de munte a județului Buzău, aflată sub avertizare cod portocaliu. La Bisoca, stratul de zăpadă măsoară 50 de centimetri. La limita cu județul Covasna, patru camioane au oprit din cauza condițiilor meteo dificile.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău au ajuns la fața locului, pentru a ajuta autotrenurile să avanseze.

Mai târziu, la orele prânzului, pe DN 10 Buzău-Brașov, la km 96+400, la Sita Buzăului, pe raza județului Covasna, un molid a fost doborât de vânt pe carosabil, ceea ce a dus la îngreunarea traficului.  Traficul a fost reluat pe ambele sensuri în jurul orei 14.00.

Zona de munte a județului se află sub cod portocaliu, ninsorile prognozate aici, în special la altitudini de peste 1.400 de metri, urmând a fi mai însemnate, în timp ce rafalele de vânt vor depăși 55-65 de km/oră și vor viscoli zăpada.

În județul Buzău, deși vremea este capricioasă, nu s-au semnalat probleme, până la acest moment. Pe durata codului portocaliu de vreme rea, componența C.J.C.C.I a fost completată cu reprezentanți ai societății Drumuri Naționale și ai Consiliului Județean.

”Am dispus completarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Buzău cu reprezentanți ai SDN Buzău, ai Consiliului Județean, dar și ai IPJ, IJJ și Electrica. Totodată, am instituit permanența la Prefectură. Momentan, nu sunt semnalate probleme deosebite. Vântul suflă cu putere și plouă, iar în zona de nord a județului ninge. La Bisoca, stratul de zăpadă măsoară 50 de centimetri, însă nu ne-au fost raportate probleme cauzate de vreme”, a declarat prefectul judetului Buzau, Daniel Ticlea.

Potrivit Instituției Prefrectului, polițiștii buzoieni sunt la datorie și au înființat un punct de informare, la Cașoca,  pentru a-i înștiința pe participanții la trafic că trebuie să conducă prudent, având în vedere condițiile meteo, dar și situația din județul învecinat.

De asemenea, reprezentanții Drumuri Naționale sunt mobilizați pe DN 10 cu zece utilaje proprii și opt închiriate.

Județul Buzău, cu excepția zonei de nord,  se află sub avertizare cod galben de vânt și ninsori care, temporar vor fi viscolite, până miercuri după amiază la ora 14.00.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.