sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Traficul în Buzău, paralizat de un protest spontan al taximetriștilor. Sunt iritați de o decizie a municipalității

Traficul în Buzău, paralizat de un protest spontan al taximetriștilor. Sunt iritați de o decizie a municipalității

Facebook
Twitter
Email

Peste o sută de taximetrişti din Buzău au protestat, vineri, faţă de decizia Primăriei de a reduce numărul staţiilor din oraş. Autoritățile susțin că pentru taximetre au fost alocate suficiente locuri de parcare, pe străzi adiacente, care sunt însă nefolosite.

Circa 120 de taximetriști s-au adunat la protestul spontan, pornit din parcarea unui hypermarket. Ei au circulat cu viteză redusă pe principalele bulevarde din oraș, nemulțumiți de o măsură luată recent de administrația locală.

În zgomot de claxoane, taximetriștii au vrut să tragă un semnal de alarmă după ce în Consiliul Local a fost adoptată o hotărîre prin care mai multe locuri de staționare din zona centrală au fost mutate.

„Au desfiinţat staţiile din punctele cheie. Sunt 500 de taxiuri şi 130 de locuri de taxiuri. Locurile de parcare le-au desfiinţat. Suntem nemulţumiţi pentru că domnul primar a trimis Poliţia Locală şi a desfiinţat azi dimineaţă mai multe staţii de impact pentru oameni. Acest protest este deocamdată spontan”, a declarat Paul Ionescu, unul dintre taximetrişti aflați la protest.

Ca urmare a reducerii numărului locurilor pentru taximetre, şoferii au precizat că le-au scăzut şi profiturile.

„Cu 70% au scăzut profiturile, eu de ce să mai fac taximetrie? Pentru ce să lucrez, să plătesc taxe şi impozite? Circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza lucrărilor. Să înfiinţeze staţii în punctele cheie în care oamenii au nevoie”, a precizat Valentin Anghel, angajat al unei firme de taximetrie din municipiul Buzău.

De partea cealaltă, reprezentanții Primăriei Buzău susțin că au fost alocate suficiente locuri de staționare pe străzile adiacente, însă acestea stau neocupate. Mai mult decât atât, măsura mutării acestor parcări pentru taxiuri ar fi fost discutată și aprobată de comun acord cu reprezentanții taximetriștilor.

Taximetriștii au anunțat că vor continua protestele și în perioada următoare. În acest sens au început demersurile pentru a obține autorizație pentru un protest masiv. Șoferii de taxi din Buzău spun de asemenea că se vor constitui într-un sindicat.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.