luni, 15 iulie, 2024

Traficanți de cannabis, reținuți de polițiștii și procurorii DIICOT Buzău

Traficanți de cannabis, reținuți de polițiștii și procurorii DIICOT Buzău

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Buzău au destructurat o grupare infracțională care procura cannabis din București, pentru a-l comercializa în județul Buzău. Oamenii legii a ridicat 200 de grame de cannabis, iar patru persoane au fost conduse la audieri.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat patru percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în oraşul Nehoiu, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Buzău.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 200 de grame de cannabis, un cântar electronic şi sume de bani provenite din vânzarea drogurilor.

Din cercetări a reieșit că liderul grupării infracționale, un bărbat, de 24 de ani, ar fi achiziţionat drogurile de la persoane din Bucureşti și ar fi transportat marfa în oraşul Nehoiu.

Ulterior, cu sprijinul altor trei membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 17 și 49 de ani, ar fi comercializat cannabisul în barurile şi localurile din zonă, sau în mod direct, de la domiciliul acestora.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.