miercuri, 21 februarie, 2024

Traficant de țigări din Suceava, depistat în trafic, în Buzău, cu ajutorul unui câine polițist

Traficant de țigări din Suceava, depistat în trafic, în Buzău, cu ajutorul unui câine polițist

Facebook
Twitter
Email
Un traficant de țigări sucevean, care transporta marfa de contrabandă dosită în caroseria autoturismului, a fost reținut  de polițiști din Buzău, după ce a fost dat de gol de un câine polițist. Transporta în Capitală țigări aduse din Ucraina. 

În cursul zilei de luni, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău împreună cu poliţişti rutieri şi de la Secţia 1 poliţie rurală Mărăcineni au organizat filtre pentru depistarea celor care efectuează transportul şi comercializarea ilegală a produselor din tutun.
 
Echipajul de poliţie care acţiona într-un filtru instituit pe raza localităţii Poşta Câlnău, la zece kilometri de municipiul Buzău, a oprit pentru control un autoturism de Suceava care era condus de un tânăr în vârstă de 29 de ani, din acelaşi judeţ.
 
Aparent, mașina suceveanului era curată, spre satisfacția șoferului. Ulterior, însă, apariția unui câine polițist i-a răsturnat acestuia toate calculele. Patrupedul specializat în detectarea mirosului de tutun a semnalat prezenţa produsului, fapt pentru care autoturismul a fost direcționat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru un control amănunţit.
 
După demontarea ornamentelor uşilor şi ornamentelor din părţile laterale ale portbagajului, polițiștii au găsit aproximativ 1.200 de pachete cu ţigări de diferite mărci, ce aveau aplicate banderole de marcaj din Ucraina. Șoferul sucevean s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, faptă pedepsită de Codul Vamal.
 
Tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.
 
Ţigaretele, în număr de 23.600, au fost confiscate, valoarea capturii fiind estimată conform metodologiei de calcul la peste 14.000 de lei. Totodată s-a dispus măsura indisponibilizării autoturismului, iar cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suceveanului.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.