Tone de nisip, turnat în groapa în care a fost descoperit beciul medieval de la Râmnicu Sărat

Beciul medieval descoperit în Râmnicu Sărat după o surpare a șoselei intră în conservare, pe termen nedeterminat, prin acoperirea cu nisip. Autoritățile locale au început, miercuri, să aducă mai multe camioane cu nisip, pentru umplerea craterului de trei metri adâncime.

În urmă cu mai bine de două săptămâni, experți de la Muzeul Județean Buzău au demarat primele cercetări arheologice la Râmnicu Sărat, în zona unde în luna februarie pământul s-a surpat și a înghițit un autoturism.

După încheierea săpăturilor, autoritățile locale au decis ca pivnița să fie acoperită cu nisip, până când vor fi găsite soluții pentru devierea traficului greu și, ulterior, transformarea construcțiilor subterane într-un muzeu de sit.

De două luni, traficul dinspre Moldova spre București a fost deviat pe strada Dorobanți, paralelă cu Drumul European 85. Luni după-amiază, artera a fost extrem de aglomerată ca urmare a faptului că mulți turiști s-au întors către județele din sudul țării din vacanța petrecuta în Moldova.

Acest lucru a grăbit decizia municipalității râmnicene de a acoperi beciul cu nisip astfel încât după asfaltarea porțiunii să fie reluat traficul pe ambele sensuri ale bulevardului.

Fii Reporter