vineri, 12 iulie, 2024

Tendințe în 2023 pentru mobila de living

Tendințe în 2023 pentru mobila de living

Facebook
Twitter
Email

Livingul trebuie să fie o încăpere care să arate bine și în care să te simți confortabil, iar mobila are o contribuție importantă în acest sens.

Tendințele în 2023 pentru mobila de living sunt pe cât de diferite, pe atât de adaptabile oricărei preferințe și în acest articol te invităm să le cunoști pe cele mai importante dintre acestea.

  • Mesele din sticlă conferă livingului un aer sofisticat

Detaliile din sticlă insuflă unei încăperi un aer de rafinament atemporal.

Sticla este un material versatil și se asortează cu diferite tipuri de finisaje, ceea ce o face potrivită pentru o măsuță de living cochetă sau chiar pentru masa încăpătoare de dining. Tot ce trebuie să faci este să identifici locul în care ar arăta bine în sufrageria ta și să cumperi modelul care completează celelalte piese de mobilier din această încăpere.

  • Piesele de mobilier mari domină livingurile anului 2023

Unul sau mai multe elemente mari de mobilă stimulează relaxarea și socializarea cu membrii familiei și prietenii veniți în vizită. O canapea mare de living creează alături de un covor moale, care se întinde dincolo de zona centrală de relaxare a camerei, un spațiu extrem de primitor, intim.

  • Mobilierul curbat revine în centrul atenției

În anul 2022 am văzut multe canapele curbate în livinguri, iar anul acesta trendul se extinde și asupra scaunelor și meselor.

Inspirate din mobila anilor ’60 și ’70, canapelele complet curbate, brațele rotunjite ale scaunelor și formele organice ale meselor conferă spațiului un aspect armonios, blând.

Pentru accentuarea acestuia, poți înlocui măsuța de cafea cu o băncuță cu linii curbate și poți amplasa în cameră un scaun cu margini rotunjite, delicate.

  • Mobila colorată înveselește livingul

În 2023, vom vedea mai multă culoare în livinguri grație mobilei “statement”, adică acea mobilă care atrage privirea de îndată ce pășești în încăpere.

Piesele mari cum ar fi canapelele de living pot avea culori îndrăznețe ca portocaliul ars sau tonuri de maro inspirate de mobila secolului trecut, care creează un sentiment de stabilitate.

O canapea modulară de culoarea cafelei mocha de exemplu conferă spațiului un efect neutru, liniștitor.

Mobila de living poate avea și nuanțe de albastru moale, gri sau alb amestecat cu maro ruginiu, efectul obținut astfel fiind unul sofisticat și relaxant.

  • Trendul vintage va fi evident în 2023

Stilul vintage este îndrăgit la orice vârstă, indiferent de preferințele în materie de design. De aceea, anul acesta mobila de inspirație vintage se va regăsi în multe livinguri, mai ales grație popularității crescute a mobilierului de la mijlocul secolului.

Mobila vintage conferă livingului o personalitate aparte și o nota de istorie care lipsește mobilierului contemporan.

  • Sustenabilitatea este cuvântul de ordine și anul acesta

Atât clienții, cât creatorii de mobilă vor continua în 2023 să apeleze la produse care au un efect minim asupra mediului înconjurător. Astfel, mobila de living va avea deseori designuri simple, rafinate, cu linii clare și culori blânde, menite să creează un sentiment de serenitate. Lemnul natural devine din ce în ce mai popular și va reprezenta principalul material folosit pentru producerea mobilei în acest an.

  • Canapelele-pat au locul lor în livinguri

Fie pentru că sunt mulți-funcționale, fie pentru că transmit o nostalgie dulce, canapelele-pat se vor regăsi cu siguranță anul acesta în livingurile de pretutindeni.

O canapea-pat poate împărți spațiul extins al livingului în mai multe zone, poate fi locul de socializare cu prietenii sau locul tău de relaxare, înconjurat de perne pufoase în timp ce citești o carte interesantă sau te bucuri de un pui de somn într-o după-amiază ploioasă.

Indiferent de tendințele pe care le îndrăgești în 2023, poți fi sigură că găsești mobila de living potrivită pentru casa ta la cel mai magazin de mobilă din Baia Mare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.