marți, 26 septembrie, 2023

Temutul interlop Vanghele a dat iama în cotețele sătenilor din Pănătău. A furat găini, ajutat de nevastă și amantă

Temutul interlop Vanghele a dat iama în cotețele sătenilor din Pănătău. A furat găini, ajutat de nevastă și amantă

Facebook
Twitter
Email

Nici interlopii nu mai sunt ce-au fost cândva. O dovedește ultima ispravă a lui Vanghele, lider al clanului Măcelaru din Buzău, care a fost prins la furat găini. Poliția i-a găsit în portbagajul mașinii și pe bancheta din spate un ied și zeci de păsări pe care le-a furat din gospodării, ajutat de soția și amanta, mai tânără.

În ziua de 5 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Pârscov au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe persoane, ce se deplasau cu un autoturism, au încercat să fure din curtea unei locuinţe mai multe păsări.

Fapta a fost sesizată în jurul orei 15.00, de către persoana vătămată, o femeie în vârstă de 64 de ani, din Pănătău. Imediat după primirea sesizării, datele puse la dispoziţie de apelantă au fost diseminate către întreg dispozitivul de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, echipajul de poliție ce acționa în intersecţia DN 10 cu DJ 102B, în localitatea Cislau, în jurul orei 15.30, a observat un autoturism ce corespundea informaţiilor relatate de către persoana vătămată. Maşina se deplasa pe direcţia Brașov către Buzău, iar conducătorul acestuia a virat brusc la observarea autospecialei poliției.

Maşina a fost interceptată în scurt timp, stabilind că ocupanţii autovehiculului sunt un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 44 şi 62 de ani, din Buzău şi Ialomiţa. Protagoniștii sunt Liviu Andronache, zis Vanghele, un lider interlop din Buzău, soția lui, Străina, dar și amanta acestuia, în vârstă de 44 de ani.

În urma controlului autovehiculului, poliţiştii au descoperit în portbagaj şi în habitaclul maşinii lui Vanghele 30 de păsări şi un ied. O parte dintre orătănii erau îndesate pe bancheta din spate, lângă amantă. Le-au mărturisit agenților că luaseră păsările și iedul din curțile oamenilor pentru consumul propriu, având multe guri de hrănit acasă, în palatul de lângă Piața Săracă.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au fost din nou sesizaţi de către dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, referitor la faptul că o altă localnică din Pănătău sesizează furtul mai multor păsări din curtea imobilului.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pe Liviu Andronache și pe partenerele sale pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infractiunilor de tentativa la furt calificat şi furt calificat. Ulterior, au fost lăsați să plece acasă, urmând să fie cercetați în stare de libertate.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor. Nu este prima dată când Vanghele este implicat în astfel de activități ilegale, fiind deja condamnat pentru infracțiuni de furt, tâlhărie, trafic de persoane minore și proxenetism.

Gruparea din jurul lui Vanghele face de ani buni legea printre interlopii Buzăului. Apropiații lui Liviu Andronache au o avere impresionantă, iar palatul în care locuiesc spune multe despre situaţia financiară a familiei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.