vineri, 29 martie, 2024

Țeapă cu miei. Mai mulți ciobani din Buzău i-au vândut sute de ovine unui constănțean în schimbul unor promisiuni

Țeapă cu miei. Mai mulți ciobani din Buzău i-au vândut sute de ovine unui constănțean în schimbul unor promisiuni

Facebook
Twitter
Email

Sunt mai bine de două luni de când mai mulți crescători de animale din județul Buzău au fost înșelați de un constănțean care le-a cumpărat miei pentru Paște. Nu au văzut niciun leu de la negustorul care acum nici nu le mai răspunde la telefon. Ciobanii au făcut plângere la Poliție.

Este o listă întreagă de păgubiți din zona de câmpie a județului Buzău cărora individual din Constanța le-a luat sute de animale, cu promisiunea că le virează bani în conturi. Unul dintre ei este Răzvan Aldea, care i-a vândut samsarului ovine în valoare de 25.000.

”E vorba de o sumă mare. Nașul meu, Stan Tudor, din Smeeni a fost păcălit și el cu 300 de milioane vechi. Un alt băiat din Pogoanele, Stelian Fundulea, cu 180 de milioane. Și sunt mai mulți, dar nu le știu tuturor numele și sumele cu care au fost păgubiți”, spune Răzvan Aldea, din Pogoanele.

Crescătorii de animale spun că au avut motive să creadă în seriozitatea samsarului de miei care, de fapt, ascundea alte intenții. Pentru cei mai mulți a contat că legătura acestuia cu clienții s-a făcut prin medicul veterinar din zonă, păcălit și el în cele din urmă.

Apoi, constănțeanul a invocat o prevedere conform căreia sumele mai mari de 5.000 de lei nu mai pot fi plătite cash astfel că ciobanii abordați de el nu au cerut banii pe loc.

”Tipul ăsta de 20 de ani, Șaban Regep, din Hârșova, județul Constanța a venit înainte de Paște la noi în județ. S-a prezentat atunci drept cumpărător de bună credință, serios. Ne-a promis că în maximum 10 zile ne virează banii pe card. De atunci au trecut două luni și n-am primit niciun leu. Când îl suni îți spune cu nonșalanță că e chiar acum la bancă pentru a-ți trimite banii”, a declarat Aldea pentru buzoienii.ro.

Unul dintre buzoienii păgubiți, înainte de a-i da oile, i-a cerut cumpărătorului, ca să fie sigur de identitatea acestuia, să-i arate buletinul pentru a-i face poză. Așa au aflat numele samsarului din Constanța.

Oamenii speră ca justiția să le facă dreptate. Ciobanii păgubiți din Sărulești au depus plângeri la Poliție, iar cei de la Pogoanele și Smeeni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.