luni, 22 iulie, 2024

Târgul „Produse din Balcani”, deschis în perioada 22-26 noiembrie 2023, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Târgul „Produse din Balcani”, deschis în perioada 22-26 noiembrie 2023, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Facebook
Twitter
Email

Vin sărbătorile și vă dăm întâlnire la Târgul „Produse din Balcani”
la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară,
în peruoada 22-26 noiembrie 2023.

Perioada sărbătorilor de iarnă te ia pe nepregătite? Vine Moș Nicolae și nu ai ce pune în ghetuțele celor dragi? Află că dăm startul unuia dintre primele târguri de Crăciun, în inima capitalei, chiar în campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din bulevardul Mărăști nr. 59, sector 1, București.

Vino la Târgul „Produse din Balcani” ca să te întâlnești cu peste 80 de producători din țările balcanice care te așteaptă cu produse agroalimentare tradiționale, certificate bio conform schemelor de calitate la nivel european, dar și obiecte artizanale. Și dacă tot vii la târgul nostru, poți rămâne și seara alături de noi. Asta fiindcă pregătim momente artistice live, muzică tradițională, dansuri, teatru și multe surprize care să te încânte în această perioadă a sărbătorilor de iarnă.

Alături de noi vom avea și proiectul VATDOR – Dor de vatră românească! care promovează păstrarea și dezvoltarea identității culturale a satului românesc ca element central al patrimoniului cultural național și vine cu un vernisaj de fotografie, spectacole folclorice, o expoziție de costume populare și o prezentare de măști tradiționale, toate aduse de pe tărâmuri rurale unde cultura și tradițiile sunt vii și dăinuie din vechime.

Târgul „Produse din Balcani” face parte dintr-o serie de manifestări care marchează implementarea cu succes a Programului LEADER în Balcani.

De aceea, simultan, organizăm și două conferințe care să ne inspire pentru următoarea perioadă și să ne aducă împreună în numele dezvoltării rurale din spațiul românesc, balcanic și european: a doua ediție a conferinței Pro Rural: Progres prin inovare și conferința Strategii de Dezvoltare Locală în cadrul Planului Strategic 2023-2027 organizată de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR) a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) la care vă puteți înscrie chiar aici https://rb.gy/liehg5.

Astfel, dacă treci pe la târgul nostru în perioada 22-26 noiembrie, te poți întâlni cu oficialități din partea ministerelor agriculturii balcanice, ai rețelelor de dezvoltare rurală aferente lor, dar și cu manageri și experți ai celor mai performante Grupuri de Acțiune Locală din Balcani, cercetători, fermieri, consultanți, membrii ai cooperativelor agricole și mulți alții. Ai ocazia unică să participi la prezentări, dezbateri și schimburi de idei care au în centru dezvoltarea rurală pe care ne-o dorim cu toții, din dragoste pentru mediul rural.

Estimăm că la evenimentul nostru vom avea în jur de 50.000 de participanți și sperăm ca unul dintre ei să fii chiar tu! Mai ales că participarea la Târgul Produse din Balcani, dar și la toate conferințele noastre este gratuită atât pentru vizitatori, cât și pentru producători.

Îți dăm întâlnire între 22-26 noiembrie la USAMV din București. Deschiderea oficială a târgului va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 15:00, în prezența oficialităților balcanice partenere, iar târgul va fi deschis pentru vizitare de joi, 23 noiembrie până duminică, 26 noiembrie, între orele 10:00-21:00.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.