luni, 22 iulie, 2024

Târg cu bunătăți din Ținutul Buzăului, nou obiectiv turistic pe ruta către Vulcanii Noroioși

Târg cu bunătăți din Ținutul Buzăului, nou obiectiv turistic pe ruta către Vulcanii Noroioși

Facebook
Twitter
Email

Producătorii de mâncăruri tradiționale și obiecte de artizanat din Ţinutul Buzăului amenajează o piaţă pe drumul care duce spre Vulcanii Noroioşi, cel mai vizitat obiectiv turistic din Geoparcul UNESCO. Conceptul unic aduce împreună artizanii zonei cu turiştii, evenimentul urmând să aibă loc pe 6 și 7 mai 2023.

Proiectul care are ca scop promovarea turistică a unei regiuni vizitate în fiecare weekend de peste 1.500 de turiști, aparţine Comunităţii Slow Food Buzău, în colaborare cu reprezentanţii Geoparcului UNESCO Ţinutul Buzăului.

Piaţa va cuprinde o expoziţie a artizanilor locali de produse alimentare, o expoziţie de artă, gourmet street food şi va oferi o atmosferă prietenoasă pentru întreaga familie. Târgul este un concept unic care are ca obiectiv promovarea Buzăului ca destinaţie culinară şi stimularea economiei locale.

Evenimentul va avea loc pe drumul spre Vulcanii Noroioşi, fiind astfel uşor accesibil atât pentru localnici, cât şi pentru turişti. În cadrul viitorului târg local al fermierilor şi producătorilor, „Piaţa Artizanilor”, vor fi prezenţi expozanţi din Buzău şi din judeţele învecinate, printre care Braşov, Prahova, Bucureşti, Brăila şi Galaţi.

Foișorul principal al pieței va găzdui mai mulți producători locali, inclusiv cei specializaţi în legume, brânzeturi artizanale, carne şi mezeluri din producţia locală, bere artizanală, vin bio din regiunea viticolă Dealu Mare şi alte produse alimentare.

Participanții sunt atent selectaţi pentru a se asigura că toate produsele sunt de înaltă calitate, de provenienţă locală şi durabile. Vizitatorii vor avea ocazia să deguste şi să cumpere o varietate de produse delicioase, susţinând în acelaşi timp micii producători locali şi promovând agricultura durabilă.

Potrivit organizatorilor, evenimentul „Piaţa Artizanilor” este primul târg din România care are standuri construite din materiale reciclabile, aliniindu-se astfel la angajamentul comunităţii Slow Food faţă de sustenabilitate şi responsabilitate faţă de mediu.

„Membrii comunităţii lucrează împreună pentru a refolosi uşi vechi şi alte materiale de construcţie pentru a construi standurile, care vor oferi o modalitate mai durabilă şi mai ecologică de a prezenta produsele şi bunurile locale”, se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

#image_title

Piaţa va găzdui, de asemenea, o expoziţie de produse meşteşugăreşti şi artişti locali. Această expoziţie are ca scop evidenţierea talentului artistic din cadrul comunităţii şi sensibilizarea cu privire la importanţa susţinerii artizanilor locali. Pe lângă expoziţiile de produse alimentare şi de artă, „Piaţa Artizanilor” va fi un eveniment de familie, oferind ateliere pentru copii.

„Prin colaborarea între Comunitatea Slow Food Buzău şi Geoparcul Global UNESCO Ţinutul Buzăului, creăm o platformă pentru ca artizanii alimentari locali să îşi prezinte produsele unice şi pentru ca vizitatorii să descopere şi să aprecieze bogăţia gastronomiei buzoiene. Comunitatea Slow Food Buzău şi Geoparcul Global UNESCO împărtăşesc un obiectiv comun de promovare a dezvoltării durabile şi de conservare a culturii şi patrimoniului local”, declară Thorsten Kirschner, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Prin organizarea „Pieţei Artizanilor”, inițiatorii proiectului speră să sprijine micii producători locali, să promoveze agricultura durabilă şi să sensibilizeze publicul cu privire la importanţa conservării mediului înconjurător. Târgul artizanilor locali va fi organizat în fiecare lună, în Berca, în dreptul intersecției rutelor spre Rătești și Vulcanii Noroioși. Intrarea la eveniment este liberă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.