Tânărul care și-a incendiat apartamentul din Berca a ajuns la spitalul de psihiatrie Săpoca

Bărbatul bănuit că și-a incendiat locuința dintr-un bloc din Berca a fost condus de polițiști și jandarmi la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca. În momentul izbucnirii flăcărilor tânărul era singur acasă, mama și sora lui, cu care locuiește, fiind plecate.

În urma unui apel 112 prin care se sesiza un incendiu într-un bloc de locuințe din localitatea Berca, dispeceratul IJJ Buzău a direcționat la fata locului o patrula din cadrul Postului de Jandarmi Montan din localitatea respectivă.

Jandarmii au ajuns în circa trei minute în zona respectivă. În contextul în care incendiul se manifesta vizibil, iar unul dintre locatari a afirmat că în apartamentul respectiv se afla o butelie cu gaz, șeful patrulei a luat rapid decizia de a evacua cele aproximativ 20 de persoane aflate în bloc, activitatea desfășurându-se în aproximativ patru minute, fiind sprijinită de încă un subofiter jandarm aflat în timpul liber.

După sosirea lucratorilor ISU a fost asigurată zona de intervenție, până la lichidarea incendiului.

În baza informațiilor transmise de locatari, jandarmii au identificat un barbat de 23 de ani despre care se susține că ar fi fost autorul incediului, persoana fiind imobilizată la autospeciala jandarmeriei, ulterior predată lucrătorilor de poliție pentru investigații.

Fii Reporter