vineri, 19 aprilie, 2024

Talibanii care i-au împușcat pe militarii români au fost uciși în urma unui schimb de focuri care a durat patru minute

Talibanii care i-au împușcat pe militarii români au fost uciși în urma unui schimb de focuri care a durat patru minute

Facebook
Twitter
Email

Noi precizări despre moartea militarilor români au sosit de la comandantul detaşamentului românesc de forţe pentru operaţii speciale din Afganistan. Potrivit primelor constatări ale comisiei care cercetează cauza morţii a doi militari români şi rănirea altuia în Afganistan, după atentat, militarii români au ripostat cu foc, ucigându-i pe talibanii îmbrăcați în uniforma poliției afgane.

Militarii români îi instruiau, într-o bază de pregatire din apropierea localităţii Kandahar, pe poliţiştii afgani, când s-a deschis focul asupra lor de către persoane purtând uniforma forţelor de securitate afgane. Militarii români au acţionat conform procedurilor din teatrul de operaţii: au ripostat cu foc, ucigându-i pe agresori şi au asigurat zona.

Militari-1

În schimbul de focuri, care a durat 3-4 minute, trei militari români au fost răniţi. După primirea primului ajutor, răniţii au fost evacuaţi la cel mai apropiat spital. Din nefericite, doi dintre ei au decedat.

Al treilea militar a fost evacuat, astăzi, de la ora 10.30, la un spital militar american din Germania şi se află în stare stabilă.

Investigaţia continuă, împreună cu reprezentanţi ai forţelor aliate.

army

La nivelul Statului Major General au fost stabilite măsuri pentru creşterea gradului de securitate al militarilor noştri în cadrul misiunilor comune de instruire şi repatrierea cu onoruri militare a militarilor căzuţi la datorie.

Luni, 9 mai, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi militari.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.