duminică, 14 iulie, 2024

Sute de sancțiuni, aplicate pentru nereguli în trafic, pe drumurile din județul Buzău. Zeci de vitezomani, lăsați fără permise în ultimele 2 zile

Sute de sancțiuni, aplicate pentru nereguli în trafic, pe drumurile din județul Buzău. Zeci de vitezomani, lăsați fără permise în ultimele 2 zile

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Buzău au continuat în week-end activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, context în care au aplicat 407 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 70 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 194 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 50 de conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 180 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 26 de ani,din București, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Alte sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (42), cei care au afectat fluenţa traficului prin opriri şi staţionări neregulamentare(7), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice(10), dar şi 70 pentru alte abateri în trafic.
Încă 23 de permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru neprezentarea la poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment soldat doar cu pagube materiale, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, precum, conducerea unui autovehicul care circula pe sens opus de mers ,și pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 55 de pietoni și biciclişti.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste163.000 de lei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.