Suspendarea comasării a două școli din Buzău, întârziată de lipsa unui ministru al Educației

Mai mulți părinți și profesori au pichetat sediul Inspectoratului Școlar, pentru a solicita reînființarea școlii nr. 6. Instanța a decis suspendarea deciziei autorităților de comasare a școlilor 6 și 16, din Buzău, însă demersul s-a blocat. Conducerea IȘJ le-a spus protestatarilor că pentru a putea pune în aplicare decizia instanței este nevoie de un ordin al ministrului Educației, care lipsește în această perioadă.

Un grup de părinţi şi cadre didactice de la Şcoala nr. 6 Grigore Baştan au protestat luni, 21 octombrie, în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean nemulţumiţi că nu se respectă decizia instanţei privind anularea comasării instituţiei de învăţământ cu școala nr. 16 Ion Creangă.

Pe 7 octombrie Curtea de Apel Ploieşti a decis suspendarea tuturor hotărârilor de comasare până la finalizarea procesului, însă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că nu pot lăsa elevii şi profesorii să se întoarcă la școala nr. 6 până nu primesc un ordin de ministru.

”Juristul Inspectoratului Şcolar şi chiar cei de la Ministerul Educaţiei ne-au spus telefonic că trebuie să aşteptăm ordinul de ministru. Până atunci nu are cine să semneze. Cu siguranţă ceea ce solicitaţi dumneavoastră se va întâmpla, dar nu se poate în acest moment”, le-a spus inspectorul general adjunct al IŞJ Nela Wamsiedel.

Reprezentanţii Federaţiei Educaţie Naţionale Buzău spun că nu este nevoie de niciun ordin din partea Ministerului Educaţiei atât timp cât instanţa a anulat toate hotărârile, respectiv două ordine de ministru, hotărârea Consiliului Local şi cea a Consiliului de Administraţie a Inspectoratului Şcolar.

Sindicaliștii ameninţă că în cel mai scurt timp vor apela la executare silită pentru a pune în aplicare hotărârea Curţii de Apel şi vor face plângere penală conducerii Inspectoratului Şcolar şi Primăriei.

”Voi contacta un executor judecătoresc pentru a pune în aplicare hotărârea Curţii de Apel. De asemenea, ţinând cont că s-au petrecut atât de multe greşeli, voi face plângeri penale, începând de la director de şcoală, Inspectorat Şcolar, Primărie şi probabil şi ARACIP”, a declarat Mihai Ghelase, liderul FEN Buzău.

La ieşirea din sediul Inspectoratului Şcolar protestatarii au anunţat că marţi, 22 octombrie, vor picheta şi sediul Primăriei, nemulţumiţi că autorităţile locale pun rezolvarea situaţiei pe spatele lipsei unui ministru.

Fii Reporter