luni, 11 decembrie, 2023

Străzile din centrul Buzăului, de evitat după începerea modernizării Pieţei Dacia

Străzile din centrul Buzăului, de evitat după începerea modernizării Pieţei Dacia

Facebook
Twitter
Email

De vineri, șoferii care circulă frecvent prin centrul orașului Buzău vor trebui să-și configureze un nou traseu, deoarece zona centrală a municipiului se va transforma în șantier.

Camioanele și utilajele care vor lucra pe șantier vor avea permise de circulație prin oraș, iar traficul rutier din zonă va deveni foarte aglomerat pe perioada lucrărilor.

De asemenea, ca urmare a începerii lucrărilor de modernizare a Pieței Dacia, parcarea din fața Primăriei va fi desființată, iar 26 de mașini, oficiale sau ale funcționarilor, vor fi lăsate pe locurile rezervate pe strada laterală.

Piața Dacia din municipiul Buzău va fi modernizată printr-un proiect finanțat din fonduri europene, în valoare de 6 milioane de euro.

Pavajul va fi schimbat în totalitate, iar în locul gresiei va fi pus un granit mat ce va păstra motivele tradiţionale româneşti.

În Piața Dacia fi montate bănci cu arhitectură modernă, iar fântânile arteziene vor fi adaptate noului stil. De asemenea, zona de spaţii verzi va fi extinsă şi vor apărea şi spaţii noi destinate turiştilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.