miercuri, 6 decembrie, 2023

Străzi și subsoluri inundate, în municipiul Buzău, după o furtună de o oră

Străzi și subsoluri inundate, în municipiul Buzău, după o furtună de o oră

Facebook
Twitter
Email

O ploaie torențială care a durat aproape o oră a dat peste cap canalizarea din municipiul Buzău. Pasajul de la ieșire din oraș spre Brăila a fost inundat de puhoaiele de apă revărsate de pe străzile din apropiere.

Unii dintre șoferii prinși de furtună în trafic au intrat cu mașinile în torenții acumulați sub pod. Câteva autoturisme s-au oprit brusc în mijlocul balții. Au fost nevoiți să-și împingă singuri mașinile.

Buzoienii au primit pe telefoane un mesaj Ro Alert de intensificări ale vântului și ploi torențiale cu caracter de aversă care vor acumula până la 40 de litri pe metrul pătrat.

Subsolul Prefecturii și o locuință s-au umplut cu apă. De asemenea, mai multe străzi din zona industrială și chiar din centrul orașului au fost inundate, spre disperarea șoferilor dar și a pietonilor.

Imediat ce ploaia s-a potolit, au început apelurile la 112. Pompierii au plecat să scoată apa din subsoluri, iar Compania de Apă a trimis vidanje pentru a curăța gurile de canal care nu mai făceau față.

Instituția Prefectului informează că, în urma ploii, s-au produs infiltrații în subsolul clădirii proprii, dar și la sediul ANAF, precum și la o locuință de pe strada Orizontului din oraș.

Imagini filmate sau fotografii din timpul și imediat după ploaie arată că circulația a fost îngreunată din cauza nivelului de apă destul de ridicat.

Una dintre zonele în care apa strânsă pe carosabil a avut zeci de centimetri a fost pe Bulevardul Drăgăicii și pe Bulevardul Industriilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.