joi, 18 aprilie, 2024

Stranie coincidență: moartea biciclistului buzoian, lovit de un șofer beat, trasă la indigo

Stranie coincidență: moartea biciclistului buzoian, lovit de un șofer beat, trasă la indigo

Facebook
Twitter
Email

Un grav accident rutier produs marți dimineață, în Buzău, s-a soldat cu moartea unui biciclist în vârstă de 45 de ani, tatăl a trei copii minori. Șoferul vinovat a primit mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile. Stranie coincidență, spun apropiații victimei: Nicolae Prahoveanu a murit la 9 ani după fratele lui, în același mod!

Marţi dimineaţa, Nicolae Prahoveanu şi-a pierdut viaţa în timp ce se deplasa pe bicicletă pe podul de la Mărăcineni. El a fost acroşat de autoturismul Cielo condus de Adrian Nedelcu, un tânăr de 30 de ani, din Valea Părului, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mai grav este că autorul, imediat după accident, şi-a continuat drumul, fiind blocat în trafic de alţi conducători auto care au văzut ce s-a întâmplat. Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii l–au testat pe şofer şi au constatat că aveea o alcoolemie de 1,02 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Pentru fapta sa, magistraţii au decis ca el să stea după gratii 30 de zile. Iniţial, fusese reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ, astăzi fiind dus în faţa instanţei de la Judecătoria Buzău. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Bărbatul ucis era muncitor la CFR şi nu consuma alcool, având şi anumite probleme de sănătate. În urma lui Nicolae Prahoveanu, din Mărăcineni, au rămas acum o soţie şi trei copii minori.

Soarta lui Nicolae a fost parcă trasă la indigo cu a fratelui său, spun apropiaţii victimei. În urmă cu 9 ani, Marian Prahoveanu a murit tot într-un accident de maşină. Lucra ca sticlar în municipiul Buzău, unde făcea naveta din Mărăcineni, cu bicicleta, însă într-o dimineaţă a fost acroşat de un TIR şi izbit puternic de asfalt. În urma sa a rămas o fată care avea 9 ani la acea vreme.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.