miercuri, 21 februarie, 2024

Start pentru cererile de ajutor la încălzire. Ce venit trebuie să aibă solicitanții

Start pentru cererile de ajutor la încălzire. Ce venit trebuie să aibă solicitanții

Facebook
Twitter
Email

Direcția de Asistență Socială Buzău va începe, de mâine, să preia cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței și a suplimentului pentru energie. Ajutorul acordat de Primăria Buzău pentru sezonul rece vizează persoanele din oraș care își încălzesc locuințele cu centrale termice pe gaz, cu sobe pe lemne, ori de la cei care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire.

Cetăţenii care au dreptul să primească un ajutor pentru încălzirea locuinţei, în acest sezon, sau care sunt eligibili pentru a primi suplimentul de energie, pot să meargă la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Buzău, începând de mâine, 13 octombrie 2023, unde îşi pot depune dosarul complet.

Pentru a primi ajutor la plata încălzirii în sezonul rece, solicitanții trebuie să aibă un venit net pe membru de familie de cel mult 1.386 de lei lunar sau de maximum 2053 de lei în cazul persoanelor singure. Compensările sunt acordate gradual, în funcție de venit.

Ajutorul de încălzire se acordă pe o perioadă de 5 luni, începând cu data de 1 noiembrie şi până în 31 martie, anului următor.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii de către membrii acesteia. Formulare necesare dosarului pot fi găsite pe site-ul Direcției de Asistență Socială, dasbz.ro, dar și de la sediul instituției, de pe strada Alexandru Marghiloman, nr. 29.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.