vineri, 19 aprilie, 2024

Start în modernizarea Bulevardului Unirii. Trotuarul va cuprinde și o pistă de biciclete

Start în modernizarea Bulevardului Unirii. Trotuarul va cuprinde și o pistă de biciclete

Facebook
Twitter
Email

Autoritățile au anunțat începerea lucrărilor de reabilitare a Bulevardului Unirii, în cadrul proiectului cu fonduri europene în care mai sunt incluse strada Transilvaniei și Bulevardul Industriilor.

Într-o primă etapă, lucrările se vor concentra pe reabilitarea trotuarelor.

Vestea este oarecum neașteptată având în vedere că, la începutul acestui an, primarul Constantin Toma a anunțat că reabilitarea bulevardului Unirii va începe abia în 2022, deoarece pe sub această arteră trece o importantă conductă a Companiei de Apă.

În schimb, lucrările de modernizare a străzii Transilvaniei au fost sistate temporar. În timpul săpăturilor, constructorul a constatat că solul de sub stradă nu este atât de stabil precum a arătat studiul de fezabilitate.

Drept urmare, specialiștii efectuează un nou studiu de laborator, pentru a găsi soluții. Astfel, s-a ajuns la concluzia că, înainte de lucrările efective, constructorul trebuie să stabilizeze terenul cu un strat de pietriș, ceea ce presupune noi cheltuieli.

În proiect există un capitol rezervat cheltuielilor neprevăzute, dar, în cazul în care valoarea îl va depăși, costurile se vor asigura de la bugetul local.

Reabilitarea străzii Transilvaniei face parte dintr-un proiect mai amplu cu fonduri europene, în urma căruia vor fi modernizate și Bulevardul Unirii și Aleea industriilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.