miercuri, 12 iunie, 2024

Spondiloza Cervicală: simptome și opțiuni de tratament

Spondiloza Cervicală: simptome și opțiuni de tratament

Facebook
Twitter
Email

Știi vorba aceea care spune ‘’mi-a înțepenit gâtul’’? Ți se întâmplă și ție ca uneori să-ți înțepenească gâtul? Resimți dureri în ceafă, umăr? Suferi de migrene sau amețeli? E foarte posibil să fii afectat de spondiloza cervicală, o boală a coloanei vertebrale care afectează un număr foarte mare oameni. Și, dacă aveai impresia că înaintarea în vârstă este singura cauză a acestei afecțiuni, nu-i așa deloc. Sunt multe alte condiții care determină apariția acesteia.

           Află tot ce trebuie să știi despre ce este spondiloza cervicală, cauzele acesteia, simptome care ar trebui să-ți dea de gândit, precum și opțiunile de tratament disponibile. 

           Spondiloza cervicală este o afecțiune care poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții noastre, așa că este necesar să cunoaștem cele mai importante detalii pentru a știi cum să intervenim din timp.

           Ce este spondiloza cervicală?

             Spondiloza cervicală, cunoscută și sub numele de artroză cervicală sau osteoartrită, este o afecțiune degenerativă care afectează discurile intervertebrale și articulațiile din zona gâtului. Aceasta se manifestă prin deteriorarea treptată a vertebrelor cervicale și prin apariția simptomelor ce însoțesc această degenerare.

            Care sunt principalele cauze ale spondilozei cervicale?

          Înaintarea în vârstă este printre cele mai întâlnite cauze, pentru că degenerarea naturală a articulațiilor are loc odată cu înaintarea în vârstă.

         Dar există o mulțime de factori care pot agrava această afecțiune. Printre acești 

 factori sunt și mișcările repetitive care pun tensiune pe coloana vertebrală, obezitatea, fumatul, tumorile, traumele sau accidentele cu efect de leziuni anterioare ale gâtului, dar și altele. 

            Cum știi că suferi de această afecțiune?

           Iată câteva simptome care ar trebui să te trimită la un consult: dureri la nivelul gâtului și umerilor, dureri și rigiditate în zona cervicală, dificultăți la mișcarea gâtului în diverse direcții, durere ce poate să radieze în umeri și brațe, amețeli, ‘’gât înțepenit’’. 

           Cum se tratează această afecțiune? 

          Există o mulțime de modalități care te pot ajuta să ameliorezi această problemă sau chiar să o vindeci.

           Cum se tratează spondiloza cervicala? Prin kinetoterapie, fizioterapie,  masaj, purtarea gulerului, prescrise de către specialist. 

             Există diferite programe de exerciții pentru întărirea mușchilor gâtului și îmbunătățirea flexibilității.

           Se poate trata și prin administrarea unui tratament medicamentos pentru ameliorarea durerii și reducerea inflamației, dar și prin intervenții chirurgicale (în cazuri severe) pentru a corecta problemele structurale.

           Dacă prezinți simptome de spondiloză cervicală, nu ezita să consulți un specialist pentru evaluare și sfaturi personalizate privind gestionarea afecțiunii. La Clinica de recuperară medicală Fiziolife Medica din București întâlnești specialiști pregătiți să îți asculte și să îți evalueze nevoile, după care să aplice un plan de tratament individualizat care să conțină metode de ameliorare a simptomelor, în stadiile ușoare ale afecțiunii.     

           Cum ai dori să-ți îmbunătățești calitatea vieții gestionând spondiloza cervicală? Este o afecțiune din ce în ce mai prezentă, și agravată și de orele pe care le petrecem la calculator și de adoptarea unei poziții incorecte a spatelui, nu doar de înaintarea în vârstă. Alege opțiunile de tratament care să te ajute să trăiești o viață fericită și cât mai activă!

Sursă foto: freepik

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.