joi, 22 februarie, 2024

Spitale din județul Buzău, depistate cu probleme legate de securitatea la incendiu

Spitale din județul Buzău, depistate cu probleme legate de securitatea la incendiu

Facebook
Twitter
Email

Un raport pe care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență l-a întocmit la sfârșitul anului trecut, pentru Ministerul Sănătății, după incendiul de la SJU Piatra Neamț, menționează și câteva unități din Buzău ca având probleme legate de securitatea la incendiu.

La Spitalul din orașul Nehoiu, ”căile de evacuare nu sunt marcate cu indicatoare standardizate și nu se asigură condițiile de evacuare în caz de situații de urgență la Secția ATI”.

La secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului din Râmnicu Sărat, instalațiile electrice sunt vechi și defecte ”și s-au găsit improvizații periculoase”. Au fost depistate probleme inclusiv cel mai mare spital din județ.

În total, au fost controlate 1.392 clădiri ale unităţilor sanitare cu paturi, care aparțin unui număr de 553 de unităţi sanitare de stat şi private cu paturi.

Verificările au fost executate după incendiul produs în data de 14 noiembrie 2020 la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Judetean de Urgență Piatra Neamț.

Conform raportului publicat de Ministerul Sănătății, nu se asigură condițiile de evacuare în caz de situații de urgență la secţia ATI a Spitalului Orăşenesc Nehoiu și la Sectia ATI a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

La Secția ATI a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, instalațiile electrice ”se exploatează cu defecțiuni, improvizaţii sau în condiţii în care se generează supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor”.

De asemenea, reprezentanții ISU au mai descoperit că la Spitalul Județean de Urgență Buzău și la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu există serviciu privat pentru situații de urgență.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.