duminică, 25 februarie, 2024

Spărgător de case, la nici zece ani. I-a produs unui buzoian o pagubă de 7.000 de lei

Spărgător de case, la nici zece ani. I-a produs unui buzoian o pagubă de 7.000 de lei

Facebook
Twitter
Email

Un echipaj format din poliţist și jandarm, aflat în dispozitivul de ordine și siguranță publică al oraşului Pătârlagele, Buzău, a observat un bărbat agitat care arăta către un minor ce fugea cu un rucsac în spate.

Oamenii legii au pornit imediat în urmărirea acestuia, despre care aflaseră că ar fi dat o spargere într-o locuință din Pătârlagele.

După ce l-au ajuns și l-au oprit, au constatat că cel după care au alergat într-un suflet este un puști de 9 ani, din oraşul Pătârlagele.

Polițiștii au stabilit ulterior că minorul ar fi profitat de neglijenţa persoanei vătămate, care a lăsat imobilul neasigurat cât timp nu se afla nimeni la domiciliu, şi ar fi sustras mai mulţi bani, alimente, bijuterii şi alte obiecte.

Prejudiciul a fost calculat de către persoana vătămată, un localnic în vârstă de 53 de ani, la suma de peste 7.000 de lei. Poliţiştii au recuperat întreg prejudiciul şi l-au predat persoanei vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, iar cercetările sunt continuate de poliţişti.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.