duminică, 19 mai, 2024

”Șoseaua morții” a curmat viața unui copil de nouă luni. Cât de utile ar fi fost separatoarele de sens

”Șoseaua morții” a curmat viața unui copil de nouă luni. Cât de utile ar fi fost separatoarele de sens

Facebook
Twitter
Email

O dramă de nedescris s-a abătut peste o tânără familie din localitatea buzoiană Stâlpu. Copilul de nici un an al soților Mădălin și Monalisa a murit în accidentul produs duminică seara, pe E85, supranumit şi drumul morţii. Se întorceau din vacanța petrecută în Bulgaria însă mașina acestora a fost izbită de un şofer care a intrat pe contrasens.

Băiețelul în vârstă de nouă luni era împreună cu mama, tatăl și cu bunica atunci când s-a produs coliziunea. Un șofer care circula din sens opus a pierdut controlul volanului, a acroșat un microbus, apoi a intrat în plin în mașina familiei din comuna Stâlpu.

Mai multe echipaje de salvare, dar și un elicopter SMURD au ajuns imediat la fața locului. Din păcate, impactul a fost mult prea violent pentru trupul firav al copilului, chiar dacă acesta era fixat într-un scăunel special.

”Am înțeles că cel vinovat, atunci când a depășit, a atins microbuzul. Păi, nu depășești în ultimul moment ci cu o sută de metri înainte, să te vadă ăla din față. De asta se întâmplă atâtea pe șoseaua asta”, spune un martor.

Bunica, aflată în stare foarte gravă, a fost preluată de elicopter și transportată la un spital din Capitală. Tot în București a ajuns și tatăl, iar mama este internată în Buzău. Șoferul vinovat de tragedie a pierit și el.

Mădălin și Monalisa locuiesc în comuna Stâlpu, în gospodăria părinților fetei. Cei doi tineri, căsătoriți în august 2020, deveniseră părinți în urmă cu 9 luni. Au fost plecați împreună cu băiețelul lor și mama Monalisei într-o scurtă călătorie în Bulgaria.

Rudele spun că Mădălin și Monalisa ar fi trebuit să facă un scurt popas chiar în primul sat aflat pe ruta lor. Abia trecuseră limita dintre județele Ialomița și Buzău, iar până acasă, în Stâlpu, mai aveau foarte puțin.

”Veneau din excursie, de la bulgari, asta am auzit de la rudele lor. Se duceau la Căldărușanca, undeva la un priveghi, la un bunic sau unchi. Apoi a intrat cineva în ei și s-a întâmplat accidentul”, declară unul dintre vecinii familiei.

Acesta este cel mai recent accident petrecut pe Drumul European 85, dintr-un şir fără sfârşit. Tragediile ar putea fi evitate dacă s-ar monta separatoare de sens, cred localnicii din satele traversate de această șosea.

”Drumul ăsta se numește șoseaua morții. Mulți evită să o ia pe aici, pentru că se circulă haotic. Niște separatoare ar fi ajutat mult. Ce ar fi fost dacă erau acolo unde a murit copilașul? Cel vinovat intra în separatoare și evita acel impact frontal”, este de părere o șoferiță din Stâlpu.

Pentru că în mașina șoferului vinovat de producerea coliziunii au fost găsite medicamente, se bănuiește că i s-a făcut rău la volan. Necropsia va stabili dacă bărbatul a murit din cauza leziunilor sau din cauza vreunei boli.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.