Sorin Gheorghe, prefectul interimar al județului Buzău, declarat incompatibil de ANI

Subprefectul de Buzău, Sorin Gheorghe, care are si atribuţii de prefect, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. El ar fi deţinut simultan funcţii publice în primăriile Blăjani şi Mărăcineni, respectiv la Prefectura Buzău, fiind totodată şi de director de cabinet la Cancelaria Prefectului.

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că Marian Sorin Gheorghe s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 februarie 2013 – 20 aprilie 2015, întrucât simultan cu exercitarea funcțiilor publice în cadrul Primăriilor Blăjani şi Mărăcineni, județul Buzău, respectiv la Instituția Prefectului Județul Buzău, a exercitat și funcția contractuală de director de cabinet la Cancelaria Prefectului.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile legislației potrivit căreia „funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Sorin Gheorghe a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnitătii, functiei sau activitătii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Sorin Gheorghe a recunoscut, într-un interviu acordat Focus FM, că a ocupat funcţia de secretar al Primăriei Blăjani, în urma unui concurs, însă s-a autosuspendat din funcţie imediat după ce a depus jurământul. La fel s-a întâmplat şi în ceea ce priveşte funcţia de secretar la Primăria Mărăcineni.

„Menţionez că în acel comunicat se specifică faptul că am exercitat simultan funcţia publică şi funcţia de director de cabinet, ceea ce nu este adevărat întrucât am fost suspendat din funcţia publică pe toată perioada în care am exercitat funcţia de director de cabinet”, a spus Sorin Gheorghe.

Fii Reporter
Loading...