joi, 18 aprilie, 2024

Șoferul de 16 ani din Vadu Pașii, care a produs un accident cu o mașină furată, a ajuns în arest

Șoferul de 16 ani din Vadu Pașii, care a produs un accident cu o mașină furată, a ajuns în arest

Facebook
Twitter
Email

Adolescentul din Vadu Pașii care și-a băgat prietenii în spital după ce a furat o autoutilitară și au pornit la plimbare a fost reținut pentru 24 de ore. Evenimentul rutier s-a produs pe 5 octombrie, în jurul orei 1.00, în localitatea Stănceşti, pe drumul comunal 16 și s-a soldat cu rănirea a trei pasageri din autovehicul, cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani.

UPDATE Adolescentul de 16 ani a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Din primele verificări efectuate de poliţiştii rutieri la faţa locului a rezultat faptul că un adolescent în vârstă de 16 ani, din Vadu Paşii, în timp ce se deplasa cu o autoutilitară din direcţia Vadu Paşii către Săgeata, pe un sector de drum în curbă a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a ieşit în afara părţii carosabile şi a intrat în coliziune cu un sanţ marginal din beton, rezultând vătămarea corporală a trei pasageri din autovehicul, cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani.

Tot din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că adolescentul ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil, din aceiaşi localitate şi profitând de faptul că autovehiculul avea cheile în contact, l-ar fi sustras şi apoi l-a condus pe drumul public.

În urma probatoriului administrat de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus față de persoana în cauză continuarea urmăririi penale şi reţinerea acestuia pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi respectiv „furtul care are ca obiect un vehicul, săvârşit în scopul de a-l folosi pe nedrept”.

Urmează în cursul zilei de astăzi, ca persoana să fie prezentată la Judecătoria Buzău, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.