miercuri, 21 februarie, 2024

Șoferul autocarului care duminică a provocat un accident, lângă Râmnicu Sărat, soldat cu moartea a două persoane a fost reținut

Șoferul autocarului care duminică a provocat un accident, lângă Râmnicu Sărat, soldat cu moartea a două persoane a fost reținut

Facebook
Twitter
Email
Șoferul autocarului care duminică după-amiază a provocat un accident lângă Râmnicu Sărat soldat cu doi morți a fost reținut, urmând a fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă. În urma impactului dintre un Logan și un autocar de Neamț, care se afla pe contrasens, au murit un copil de 10 ani și bunicul acestuia, consilier într-o localitate din Vrancea. 

Potrivit IPJ Buzău, șoferul autocarului, un bărbat de 43 de ani din județul Neamț, este vinovat de producerea accidentului de pe DN2 E85, de la granița dintre județele Buzău și Vrancea.
 
Din primele cercetări rezultă că acesta a efectuat un viraj la stânga prin încălcarea marcajului longitudinal simplu continuu, fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat de 60 de ani din judeţul Vrancea care circula din sens opus şi a intrat în coliziune cu acesta. 
 
În urma impactului, au murit conducătorul auto de 60 de ani şi un minor de 10 ani, pasager în autoturism. Alte două persoane, de 44, respectiv 46 de ani, din judeţul Vrancea, au suferit vătămări şi au fost transportate la spital pentru primul ajutor. Unul dintre răniții din accidentul de duminică după-amiază este viceprimarul comunei Bordești, Adrian Gavrilă.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal, conducătorul auto de 43 de ani fiind reţinut pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Buzău.
 
Șoferul Loganului, mort în accident, era consilier local în comuna Bordești, județul Vrancea. Copilul de 10 ani era nepotul său, în urma impactului dintre autoturism și autobuz corpul minorului fiind practic despicat în două. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.