joi, 29 februarie, 2024

Șoferii care nu-și plătesc amenzile în cel mult două luni pot rămâne fără permis

Șoferii care nu-și plătesc amenzile în cel mult două luni pot rămâne fără permis

Facebook
Twitter
Email

Așa prevede un proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari PNL și aflat în dezbatere la Senat. Proiectul mai prevede că șoferii sancționați își primesc permisul înapoi la achitarea întregii sume, indiferent de cuantumul amenzii.

În prezent, cei care primesc o amendă de circulaţie au la dispoziţie 15 zile ca să o poată plăti pe jumătate. Multora însă nu le pasă, iar prejudiciul cauzat astfel bugetelor locale este foarte mare.

Plata amenzilor reprezintă şi o formă de disciplinare a şoferilor români, susţin iniţiatorii proiectului. Un lucru absolut necesar pentru o ţară precum România, care înregistrează cel mai mare număr de morţi în accidente rutiere din Uniunea Europeană.

La noi în ţară, mor câte 85 de persoane la fiecare milion de locuitori. Pentru a intra în vigoare proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament şi promulgat apoi de preşedintele Klaus Iohannis.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.