vineri, 19 aprilie, 2024

Șoferi prinși băuți în trafic, „recompensați” cu dosare penale

Șoferi prinși băuți în trafic, „recompensați” cu dosare penale

Facebook
Twitter
Email

Sâmbătă şi duminică, poliţiştii de la Serviciul Rutier Buzău au întocmit opt dosare penale pentru infracţiuni constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Şase dintre dosarele penale au fost întocmite pe numele unor bărbaţi pe care poliţiştii i-au depistat conducând autovehicule pe drumurile publice deşi consumaseră băuturi alcoolice. Cea mai mare valoare indicată de aparatul „Drager” a fost în cazul unui buzoian în vârstă de 40 de ani. Acesta a fost oprit de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205, pe raza satului Zoreşti, iar în urma testării alcoolscopice s-a stabilit că avea 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Printre cei care s-au ales cu dosare penale se numără şi un bărbat de 33 de ani, din Buzău, pe care poliţiştii l-au depistat în timp ce conducea un moped pe strada Obor din municipiul Buzău fără a poseda permis de conducere, dar având o concentraţie alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În celelalte două dosare penale întocmite de poliţiştii rutieri în week-end sunt cercetaţi un tânăr din Danemarca, în vârstă de 19 ani, depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN2 E85, deşi permisul îi fusese reţinut în vederea suspendării şi un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Verneşti, care a condus un moped pe DJ 102F, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.