vineri, 8 decembrie, 2023

Șoferi care reparau o mașină pe marginea drumului, răniți într-un accident. Patru vehicule au fost implicate în coliziunea produsă lângă Buzău

Șoferi care reparau o mașină pe marginea drumului, răniți într-un accident. Patru vehicule au fost implicate în coliziunea produsă lângă Buzău

Facebook
Twitter
Email

Doi bărbați se zbat între viață și moarte, după o coliziune cu patru autovehicule implicate, produsă pe drumul european E85, în județul Buzău. Un camion a intrat în două autoturisme care staționau pe marginea carosabilului, pentru remedierea unei defecțiuni. Mașinile au fost lovite din nou de un al patrulea autoturism, al cărui șofer a scăpat teafăr.

În accidentul produs în apropiere de Buzău au fost implicate patru autovehicule. Un autocamion condus dinspre Urziceni către Buzău de un șofer în vârstă de 63 de ani, din București, a intrat în două autoturisme staționate  pe carosabil, din cauza unei defecțiuni ivite la una dintre mașini.

La scurt timp, în cele două vehicule a intrat o altă mașină, condusă dinspre Urziceni către Buzău de un buzoian în vârstă de 67 de ani. Acesta a scăpat fără nicio zgârietură.

„Evenimentul rutier s-a produs pe fondul nepăstrării unei distanțe suficiente în mers. Impactul dintre autocamion și cele două autoturisme staționate, unul datorită unor probleme tehnIce, s-a produs pe acostamentul consolidat al drumului. Un alt autoturism care cicula în spatele camionului nu a mai putut evita impactul și a intrat în coliziune cu acesta”, declară Adrian Roșioru, de la Poliția Rutieră Buzău.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a șoferilor autoturismelor care staționau pe marginea carosabilului, doi bărbați în vârstă de 28 și 54 de ani, ambii din Glodeanu Sărat, județul Buzău. Aceștia au fost preluați de ambulanță și transportați la Spitalul Județean Buzău pentru îngrijiri medicale.

„Victimele sunt un bărbat de 54 de ani care a suferit un traumatism cranio cerebral grav, traumatism facial, și un tânăr de 28 de ani, care a fost transportat în stop cardio-respirator. De asemenea, acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral și un traumatism facial”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

În cazul victimei de 28 de ani care a ajuns în stop cardio-respirator, medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire. La spitalul din Buzău a ajuns și camionagiul de 63 de ani, însă pentru recoltarea de probe biologice necesare anchetei. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.