joi, 13 iunie, 2024

Șofer prins gonind cu 201 km/h pe „Drumul morții“. Câte luni a rămas fără permis

Șofer prins gonind cu 201 km/h pe „Drumul morții“. Câte luni a rămas fără permis

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din județul Buzău au aplicat în ultimele zile 231 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 80.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate vitezomanilor, iar unul dintre aceștia s-a remarcat în mod deosebit.

Este vorba de un șofer de doar 21 de ani din Vaslui, care a fost surprins când circula cu nu mai puțin de 201 km/h.

„Pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii rutieri au sancţionat 74 de conducători auto, 13 au fost opriţi în trafic pentru că au circulat la volanul unor autovehicule cu defecţiuni tehnice, iar alţi 36 pentru că nu au purtat centura de siguranţă. Cea mai mare viteză – 201 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar ce a acţionat pe DN2 – E85, pe timp de noapte, în afara localităţii Poşta Câlnău. Autoturismul era condus de un tânăr şofer vasluian, în vârstă de 21 de ani”, au precizat reprezentanții IPJ Buzău.

Şoferului i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile. Pentru că nu a mai avut voie să se urce la volan, drumul către Capitală a fost continuat de cealaltă persoană din autoturism.

Alte 20 de permise au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, 6 permise au fost reţinute celor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public sau autovehiculelor ce aveau acest drept şi două pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.