miercuri, 21 februarie, 2024

Șofer de autobuz, sancționat de Poliție pentru că nu a dat jos din călători înainte de a porni în cursă

Șofer de autobuz, sancționat de Poliție pentru că nu a dat jos din călători înainte de a porni în cursă

Facebook
Twitter
Email

Poliția Buzău s-a autosesizat și a decis azi amendarea unui șofer de la Trans Bus care a luat prea mulți pasageri în autobuz. Conform obligațiilor din pandemie, șoferul nu ar fi trebuit să plece din stație până nu mai coborau din călători.

Luni, în prima zi de școală, pe rețelele de socializare au fost postate numeroase fotografii și filmulețe în care se observă cum numărul de călători din autobuzele Trans Bus depășește cu mult limita maximă admisă în perioada de pandemie.

Aceste postări au atras atenția polițiștilor, care au demarat verificări și au aplicat și sancțiuni. De exemplu, șoferul unui autobuz de pe ruta Buzău-Smeeni, în care se aflau zeci de persoane înghesuite, a fost amendat de polițiștii de la Rutieră.

„În urma apariției unor imagini pe o rețea de socializare cu privire la nerespectarea normelor de protecție sanitară într-un autobuz ce ar efectua curse regulate de transport persoane în județul Buzău, polițiștii au demarat verificări pentru a stabili cu exactitate ce mijloc de transport apare în imagini, pentru identificarea și dispunerea măsurilor legale în cazul celor care au încălcat legea”, se arată într-un comunicat de presă al anunță IPJ Buzău.

Astfel, polițiștii au stabilit că este vorba de o cursă regulată pe traseul Buzău-Smeeni, șoferul autobuzului fiind un buzoian, în vârstă de 42 de ani.

Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea numărului de locuri prevăzute în certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport în comun, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au pus în vedere operatorului de transport suplimentarea mijloacelor în orele de vârf, astfel încât pasagerii să poată respecta măsurile de distanțare fizică, în vederea prevenirii infectării cu SARS-CoV-2.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.