VIDEO Șofer băut, la volanul unui autobuz cu militari. A fost oprit în timpul controalelor în transportul public județean

Operatorii de transport călători pe rutele județene sunt, în aceast perioadă, în vizorul polițiștilor și a reprezentanților Consiliului Județean Buzău. Prima acțiune a avut loc la în zorii zilei de luni iar în plasa polițiștilor au picat și șoferi care s-au urcat băuți la volan. Printre ei, un bărbat care conducea un autobuz MApN ce transporta la locul de muncă mai mulți angajați ai unei unități militare.

După ce mai mulți călători s-au plâns de condițiile precare de care beneficiază atunci când merg la serviciu, autoritățile județului au decis să înceapă o serie de controale în rândul operatorilor de transport care efectuează curse regulate pe drumurile județene.

La prima acțiune, programată în această dimineață, echipe formate din reprezentanți ai Consiliului Județean, polițiști rutieri și inspectori de trafic au tras pe dreapta toate autobuzele și microbuzele de transport în comun. Neregulile descoperite au fost numeroase: călătorii erau înghesuiți în mașini, vehiculele nu corespundeau din punct de vedere tehnic sau nu respectau orarul și, cel mai grav, unii dintre șoferi se aflau sub influența alcoolului.

Printre ei a fost și șoferul unui autobuz aparținând Ministerului Apărării Naționale și care transporta la locul de muncă mai mulți angajați ai unei unități militare din județ. A fost oprit pentru control iar la testarea cu aparatul Drager a reieșit că bărbatul consumase băuturi alcoolice înainte de a pleca în cursă.

Șoferul avea o concentrație de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care polițiștii nu l-au mai lăsat să urce la volan și i-au cerut acestuia să ia legătura cu unitatea militară la care era angajat pentru a trimite un alt șofer. Bărbatul a declarat că a consumat alcool cu o seară înainte.

Controalele începute luni sunt efectuate de Biroul de Transport din cadrul Consiliului Județean cu sprijinul Serviciului Rutier al IPJ Buzău și cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Acțiunile au scopul de a verifica legalitatea transportului rutier pe rutele interjudețene.

Fii Reporter