miercuri, 24 aprilie, 2024

Sistemul de rachete HIMARS, în parada de la Buzău. Militari români și americani pregătesc parada

Sistemul de rachete HIMARS, în parada de la Buzău. Militari români și americani pregătesc parada

Facebook
Twitter
Email

Ultimele pregătiri sunt în toi pentru festivitățile care vor avea loc joi, 1 Decembrie, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău. Aproximativ 450 de militari vor participa la parada militară în care vor fi prezentate și mijloace tehnice din dotarea Armatei, Poliției, Jandarmeriei și Pompierilor. În total, aproximativ 70 de mijloace tehnice de luptă, pe roți sau șenile, dar și avioane și elicoptere, vor putea fi admirate de către buzoieni.

Tot la Buzău, pe 1 decembrie, poate fi văzut sistemul HIMARS, modernul lansator de rachete, fabricat în Statele Unite, care a schimbat soarta războiului din Ucraina. De aproximativ doi ani, această armă se află și în dotarea Armatei Române.  HIMARS este un sistem de rachete cu rază mare de acţiune, care pot lovi ţinte chiar din afara ţării.

Pe timpul defilării, vor putea fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Ghepard”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.

Elementul de noutate privind defilarea din acest an este participarea unor militari din afara țării. În fața buzoienilor va defila un pluton de militari ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate, a Statelor Unite ale Americii, divizie cu importante succese pe câmpul de luptă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Parte din acești militari derulează un program consistent de exerciții împreună cu militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”, cât și cu aliați de pe teritoriul țării noastre.

Ceremonia de Ziua Națională a României este organizată de către Garnizoana Buzău, în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

Pentru buna desfăşurare a ceremoniei oficiale, polițiștii rutieri vor dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Calea Eroilor, pentru 1 decembrie. Joi, în intervalul orar 8.00-13.00, traficul va fi restricționat în zona patinoarului, pe Calea Eroilor, de la rond Kaufland Sud până la intersecția cu bulevardul Mareșal Alexandru Averescu și pe bulevardul Mareșal Alexandru Averescu până la intrarea în U.M. 02470 Buzău.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.