Sindicaliștii din rândul profesorilor au protestat față de legea salarizării unitare

Aproximativ 150 de profesori buzoieni au ieșit în stradă, luni, în semn de protest faţă de proiectul legii salarizării unitare. Dascălii au pichetat Prefectura, nemulţumiţi că Guvernul nu şi-a respectat promisiunile din campania electorală privind majorarea salariilor de la 1 iunie.

Membrii Sindicatului Învățământului Preuniversitar „Prof. Ion Neacșu” Buzău au protestat, luni, în fața Prefecturii, nemulțumiți de legea salarizării unitare care îi lasă pe ultima treaptă.

Cadrele didactice buzoiene s-au strâns în fața Prefecturii, îmbrăcați în veste și fluturând steaguri cu numele sindicatului din care fac parte iar o delegație a acestora a fost invitată de prefect la discuții pe tema nemulțumirilor care i-au determinat să iasă în stradă.

„Nemulțumirea cadrelor didactice și a întregului personal din învățământ cu privire la legea salarizării care situează învățământul pe ultimele trepte din grila adoptată. Această formă a fost adoptată de Senat și deși au fost propuse amendamente acestea nu a fost adoptate și la votul final Legea a ieșit așa cum a fost propusă. Sperăm ca la Camera Deputaților să se facă modificările pe care sindicatele din învățământ le solicită. Miercuri avem organizat un protest al București, o pichetare a Parlamentului, la care sperăm să ne întâlnim toți colegii din țară și la care se vor adopta și viitoarele măsuri de protest”, a declarat liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar, Ion Dobre.

Dascălii spun că dacă Parlamentul nu va repara această măsură, protestele vor continua, cu o amploare mult peste cea de astăzi.

Fii Reporter