sâmbătă, 24 februarie, 2024

Shaorma și pizza, printre mâncărurile cele mai comandate de buzoieni pe vreme de caniculă

Shaorma și pizza, printre mâncărurile cele mai comandate de buzoieni pe vreme de caniculă

Facebook
Twitter
Email

În zilele caniculare, buzoienii au încins aplicațiile pentru livrări la domiciliu, iar în clasamentul preferințelor conduc produsele fast-food. Dacă în Buzău, topul este compus din shaorma, pizza și burger, în București, Timișoara și Galați micii au fost printre cele mai comandate produse.

Potrivit reprezentanților uneia dintre firmele de livrare la domiciliu prezente în România, temperaturile extreme din sezonul estival au crescut cererile de home delivery pentru o gamă largă de produse atât de la supermarket, cât și de la restaurantele partenere. În topul preferințelor pe timp de caniculă se numără: pizza, shaorma, burger, răcoritoarele carbogazoase, salata și micii.

„Din datele extrase remarcăm o preferință pentru mâncarea de tip fast-food, motivată de accesibilitatea pe care o au consumatorii la produsele favorite chiar la ei acasă”, declară Cristina Sauciuc, reprezentant Tazz.

Pizza a fost cel mai comandat preparat vara, cu peste 3.900 de produse vândute zilnic în perioada iunie – august, în total 353.838 produse. Topul este completat de shaorma cu peste 327.000 de produse vândute și de burger, cu 225.030 de produse vândute în lunile de vară.

Și salata a fost una dintre opțiunile preferate de consumatori, cu aproximativ 340 de produse comandate zilnic, cu un total de peste 30.000 de comenzi. De asemenea, și tradiționalii mici asezonați cu muștar și bere se află printre produsele preferate, cu aproape 344 de mici comandați pe zi în perioada iunie – august.

Mâncarea de tip fast-food rămâne alegerea preferată de consumatori în aproape toate orașele din țară, cu pizza, shaorma și burger în vârful listei de comenzi. În Buzău, shaorma conduce topul, urmată de pizza și burger.

Topul orașelor cu cele mai multe comenzi de mici înregistrate în aplicație este format din București, Timișoara și Galați.

În ceea ce privește produsele comandate din categoria supermarket, apa plată ocupă primul loc în topul comenzilor la nivel național, iar București deține recordul pentru cei mai mulți litri comandați, cu peste 742 litri vânduți zilnic. La polul opus, Sfântu Gheorghe este orașul cu cel mai mic număr de litri de apă plată comandați prin aplicație, adică 30 de litri în cele 3 luni de vară.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.