Seminarul Teologic din Buzău, printre școlile rămase fără directori

Peste 20 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău încep noul an şcolar fără directori. Posturile au rămas neocupate după cele două etape de concursuri organizate de Ministerul Educaţiei, fie pentru că dascălii nu au promovat examenele, fie pentru că posturile nu au atras niciun candidat. Într-o astfel de postură se află chiar şi un liceu de top din municipiul Buzău: Seminarul Teologic.

În județul Buzău, în luna iulie, au fost scoase la concurs 66 de posturi de director și 26 de director adjunct ramase neocupate la diverse unități de învățământ. Nu mai puțin de 90 de profesori s-au înscris la concurs, însă, chiar şi aşa, la finalul examenului, zeci de funcţii au rămas in continuare neocupate.

Fie niciun candidat nu a reuşit să demonstreze că are aptitudinile necesare pentru a deveni director de școală, fie nu s-a înscris niciun candidat.

Posturile de conducere din scoli au fost ocolite de profesori în special în mediul rural, însă a existat şi un liceu de top din municipiul Buzau care nu a atras vreun candidat: Seminarul Teologic.

Așa se face că după cele două sesiuni de examene, în unitatile de invatamant din judetul Buzau au rămas vacante 25 funcții de director și 9 funcții de director adjunct. Numirile candidaților admiși vor fi făcute de Inspectoratul Scolar Buzau din 1 septembrie, când, oficial, începe noul an școlar.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI